LSV: Incidenti na prugama su posledica centralizacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 31. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Incidenti na prugama su posledica centralizacije

Novi Sad, 31. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava zabrinutost zbog čestih iskakanja kompozicija sa železničkih pruga u našoj zemlji.

LSV

Posle velikog ekološkog akcidenta u Pirotu i iskakanja voza sa šina kod Zaječara, juče je javnost obaveštena o iskliznuću vagona-cisterne, natovarene eurodizelom, na pruzi između Orlovata i Farkaždina.

LSV je i pre nekoliko dana zahtevala da ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obavesti javnost o stanju železničke infrastrukture.

Jasno je da je ona zapuštena, zanemarena i dotrajala, pa poslednji incidenti veoma zabrinjavaju.

Sve ovo posledica je strogo centralizovanog sistema, koji zanemaruje i ne rešava probleme građana svih delova zemlje.

Vojvođanska železnička mreža je nekada bila jedna od najgušćih u Evropi, a danas je na izdisaju.

Očekujemo da svi nadležni u sistemu saobraćaja i infrastrukture rade svoj posao i učine sve da se osigura bezbednost građana.


Jan Gages
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Iz medija | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook