LSV: Incidenti na prugama su posledica centralizacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 31. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Incidenti na prugama su posledica centralizacije

Novi Sad, 31. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava zabrinutost zbog čestih iskakanja kompozicija sa železničkih pruga u našoj zemlji.

LSV

Posle velikog ekološkog akcidenta u Pirotu i iskakanja voza sa šina kod Zaječara, juče je javnost obaveštena o iskliznuću vagona-cisterne, natovarene eurodizelom, na pruzi između Orlovata i Farkaždina.

LSV je i pre nekoliko dana zahtevala da ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obavesti javnost o stanju železničke infrastrukture.

Jasno je da je ona zapuštena, zanemarena i dotrajala, pa poslednji incidenti veoma zabrinjavaju.

Sve ovo posledica je strogo centralizovanog sistema, koji zanemaruje i ne rešava probleme građana svih delova zemlje.

Vojvođanska železnička mreža je nekada bila jedna od najgušćih u Evropi, a danas je na izdisaju.

Očekujemo da svi nadležni u sistemu saobraćaja i infrastrukture rade svoj posao i učine sve da se osigura bezbednost građana.


Jan Gages
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Iz medija | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook