LSV: Incidenti na prugama su posledica centralizacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 31. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Incidenti na prugama su posledica centralizacije

Novi Sad, 31. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava zabrinutost zbog čestih iskakanja kompozicija sa železničkih pruga u našoj zemlji.

LSV

Posle velikog ekološkog akcidenta u Pirotu i iskakanja voza sa šina kod Zaječara, juče je javnost obaveštena o iskliznuću vagona-cisterne, natovarene eurodizelom, na pruzi između Orlovata i Farkaždina.

LSV je i pre nekoliko dana zahtevala da ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obavesti javnost o stanju železničke infrastrukture.

Jasno je da je ona zapuštena, zanemarena i dotrajala, pa poslednji incidenti veoma zabrinjavaju.

Sve ovo posledica je strogo centralizovanog sistema, koji zanemaruje i ne rešava probleme građana svih delova zemlje.

Vojvođanska železnička mreža je nekada bila jedna od najgušćih u Evropi, a danas je na izdisaju.

Očekujemo da svi nadležni u sistemu saobraćaja i infrastrukture rade svoj posao i učine sve da se osigura bezbednost građana.


Jan Gages
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Marton: Zrenjanin je kuća više od dvadeset nacija

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton pozvao je danas građane i građanke Zrenjanina, povodom Svetskog dana borbe protiv rasizma, da poštuju bogatstvo različitosti i podsetio da je multikulturalnost jedno od osnovnih obeležja grada Zrenjanina.
Omladina LSV | Nedelja, 20. 03. 2011. | Komentara: 0

LSVO širom Vojvodine organizovao akciju

NOVI SAD - Članovi Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine organizovali su tokom proteklog vikenda, u više mesta širom pokrajine, akciju "Probudi se". Oni su svojim sugrađanima i sugrađankama delili promotivne materijale, a akcija je organizovana sa ciljem da motiviše mlade ljude da se aktivnije uključe u politiku i na taj način postanu aktivni u procesu donošenja odluka, koje ih se tiču.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook