LSV: Incidenti na prugama su posledica centralizacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 31. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Incidenti na prugama su posledica centralizacije

Novi Sad, 31. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava zabrinutost zbog čestih iskakanja kompozicija sa železničkih pruga u našoj zemlji.

LSV

Posle velikog ekološkog akcidenta u Pirotu i iskakanja voza sa šina kod Zaječara, juče je javnost obaveštena o iskliznuću vagona-cisterne, natovarene eurodizelom, na pruzi između Orlovata i Farkaždina.

LSV je i pre nekoliko dana zahtevala da ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obavesti javnost o stanju železničke infrastrukture.

Jasno je da je ona zapuštena, zanemarena i dotrajala, pa poslednji incidenti veoma zabrinjavaju.

Sve ovo posledica je strogo centralizovanog sistema, koji zanemaruje i ne rešava probleme građana svih delova zemlje.

Vojvođanska železnička mreža je nekada bila jedna od najgušćih u Evropi, a danas je na izdisaju.

Očekujemo da svi nadležni u sistemu saobraćaja i infrastrukture rade svoj posao i učine sve da se osigura bezbednost građana.


Jan Gages
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Niko ne može da se provuče

NOVI SAD - Forum Lige socijaldemokrata Vojvodine o lustraciji u okviru kampanje "Podvuci liniju" održan je sinoć u Novom Sadu. Tema foruma bila je izmena i primena Zakona o lustraciji, kao i potreba da se lustracija konačno sprovede.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook