LSV: Kabinet Ane Brnabić slep na loše stanje u sistemu protivgradne zaštite

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 30. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić slep na loše stanje u sistemu protivgradne zaštite

Novi Sad, 30. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se bliži period godine u kojem postoji velika mogućnost za pojavu oluja praćenih gradom.

LSV

Krajem svake jaseni sabira se šteta izazvana pojavom gradonosnih oblaka i ona je ogromna. Na godišnjem nivou štete se mere u milijardama dinara.

Država koja svoju proizvodnju u velikoj meri bazira na poljoprivredi nema luksuz da zapostavi sistem protivgradne odbrane. A on je u velikoj meri devastiran i prevaziđen. 

Struka je još ranije istakla da Republički hidrometeorološki zavod u planiranju sredstava potrebnih za funkcionisanje protivgradne zaštite, distribuciji protivgradnih raketa i održavanju lansirnih stanica ne obezbeđuje u dovoljnoj meri zaštitu poljoprivrednog proizvoda i poljoprivrednog proizvođača.
Sistem je centralizovan i veoma neefikasan.

Sam zakonski okvir koji reguliše ovu oblast nije kvalitetan, te je potrebno raditi na izmenama Zakona o odbrani od grada i preciznije regulisati finansiranje sistema i saradnju subjekata odbrane od grada.

Nedopustivo je da su lansirne stanice često obične straćare a strelci mizerno plaćeni.

Vlada Srbije, preko resornog Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, mora pod hitno početi aktivnosti na poboljšanju stanja u sistemu protivgradne odbrane. Svaki dan kašnjenja odnosi milione dinara u nepovrat.

O ovome bi trebala da se izjasni i Narodna skupština Republike Srbije koja izbegava raspravu o mnogim bitnim temama, pa i ovoj.

Mirća Lelea
Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook