LSV: Kako je moguće da je broj stanovnika i broj birača u našoj zemlji gotovo isti?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 24. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Kako je moguće da je broj stanovnika i broj birača u našoj zemlji gotovo isti?

Novi Sad, 24. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je Republički zavod za statistiku Srbije dužan da javnosti pojasni prve rezultate popisa stanovništva 2022. godine.

LSV

Zavod je saopštio da je, prema preliminarnim rezultatima, popis pokazao da u Srbiji živi 6.690.887 stanovnika. 

Ako znamo da je u birački spisak naše zemlje, pred izbore koji su održani proletos, bilo upisano 6.501.689 birača, suočavamo se sa ozbiljnim sumnjama.

Poznato je da procene govore da je u našoj zemlji oko 18% građana maloletno, dakle oko 1.200.000, postavlja se pitanje kako je moguće da razlika između ukupnog broja stanovnika i broja birača bude minimalna. 

LSV pita predstavnike vlasti odakle je u birački spisak naše zemlje stiglo još oko 1.000.000 birača, jer je gotovo neverovatno da je to populacija koja živi u inostranstvu i ima pravo glasa.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se javnosti pruži jasan odgovor na ovo pitanje.
 

Dejan Čapo
zamenik predsednika 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook