LSV: Obnoviti putnički saobraćaj na železničkoj pruzi Kikinda-Zrenjanin-Beograd

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 18. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV: Obnoviti putnički saobraćaj na železničkoj pruzi Kikinda-Zrenjanin-Beograd

Novi Sad, 18. septembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnima u preduzeću za železnički prevoz putnika „Srbija voz“ kada će obnoviti putnički saobraćaj na relaciji Kikinda-Zrenjanin-Beograd. Brojni građani su još pre četiri godine bili uskraćeni da koriste ovu vrstu prevoza zbog rekonstrukcije dela pruge od Zrenjanina do Pančeva. Pruga je rekonstruisana, ali prevoz putnika nije obnovljen.

LSV

Prugom sada krstare teške teretne kompozicije.

Građani Lukićeva, Orlovata, Tomaševca, Uzdina, Kovačice, Debeljače, Crepaje i Kačareva očekuju da se putnički saobraćaj na ovoj relaciji obnovi, jer im je on ranijih godina u velikoj meri olakšavao odlaske u Beograd ili Zrenjanin, a poznato je da je više hiljada radnika, učenika, studenata i poljoprivrednih proizvođača koristilo železnički prevoz na ovoj relaciji.

Jan Gages
Član Izvršnog odbora
Liga socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Utorak, 21. 06. 2011. | Komentara: 0

Svi traženi zločinci iz Srbije pronašli su sigurnu kuću u Rusiji

NOVI SAD - Niko ne pukušava da Srbiju uvede u NATO, pogotovo ne puzeći, a ni organizovanjem konferencija u kojima učestvuju i zemlje koje nisu u NATO-u, tako da za takvu vrstu bojazni mesta nema, istakla je sinoć portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
Izjave | Utorak, 21. 06. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Na socijaldemokratiji treba ozbiljno raditi

NOVI SAD - Zaista verujem da socijaldemokratija nudi dobro društvo kojem treba da stremimo, i mislim da je prostor za delovanje socijaldemokratske opcije kod nas ogroman a neiskorišćen i da na tome u budućnosti treba ozbiljno poraditi " izjavila je potpredsednica pokrajinskog parlamenta Maja Sedlarević.
Izjave | Utorak, 21. 06. 2011. | Komentara: 0

Promena Ustava preduslov za pravu decentralizaciju

ZRENJANIN - Proces decentralizacije mora biti celokupan, pa stoga mora početi promenom Ustava Republike Srbije koji je najveći ograničavajući faktor za kvalitetan i celokupan proces decentralizacije, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook