LSV: Odlikovanje ratnom zločincu Šešelju je sramota za Crkvu, ali i celo društvo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 12. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV: Odlikovanje ratnom zločincu Šešelju je sramota za Crkvu, ali i celo društvo

Novi Sad, 12. septembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je sramotno što Vojislav Šešelj, osuđeni ratni zločinac, dobija bilo kakve nagrade i odlikovanja.

LSV

Posebna je sramota što je poslednji u nizu ordena primio od Srpske pravoslavne crkve.

Šešelj, koji je čitav svoj politički vek posvetio promovisnju mržnje, agresivnosti, ali i političkog ludila, baštini vrednosti koje su duboko anticivilizacijske, ali i duboko antihrišćanske.

Društvo u kojem se osuđeni ratni zločinci odlikuju i nagrađuju, a svoje ideje slobodno šire svakodnevno gostujući na kanalima, nema čemu dobrom da se nada.

Ratni zločinci i ostali protagonisti ideologije „krvi i tla“ moraju biti prošlost u našem društvu.

Njihovo ostajanje na javnoj sceni samo će produžavati i produbljivati sramotu u kojoj živimo.

Marko Lutkić 
član Izvršnog odbora LSV



Odbori LSV | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

U Bačkoj Topoli obeležavanje Dana borbe protiv fašizma

BAČKA TOPOLA - „Fašizam ovde neće proći" moto je tribine kojom će LSV u Bačkoj Topoli u sredu 9. novembra obeležiti Međunarodni dan borbe protiv fašizma, ksenofobije i antisemitizma - najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Opštinske organizacije LSV Bačka Topola Karolj Vekonj i šef Izbornog štaba Opštinskog odbora LSV Bačka Topola Dejan Keresteš.
Najave | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Obeležavanje Dana borbe protiv fašizma u Bačkoj Topoli

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovaće u sredu 9. novembra u 18 časova u bioskopskoj sali Doma kulture u Bačkoj Topoli, tribinu povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, ksenofobije i antisemitizma.
Događaji | Utorak, 08. 11. 2011. | Komentara: 0

Med za Dečije selo

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, zajedno sa predstavnicima Društva pčelara "Jovan Živanović", predao je danas 150 kilograma meda SOS Dečijem selu. Med su obezbedili članovi Društva pčelara, koji su učestvovali na Festivalu meda, održanom od 16. do 18. septembra u Novom Sadu, a kojem je Skupština grada pokrovitelj.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook