LSV: Odlikovanje ratnom zločincu Šešelju je sramota za Crkvu, ali i celo društvo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 12. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV: Odlikovanje ratnom zločincu Šešelju je sramota za Crkvu, ali i celo društvo

Novi Sad, 12. septembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je sramotno što Vojislav Šešelj, osuđeni ratni zločinac, dobija bilo kakve nagrade i odlikovanja.

LSV

Posebna je sramota što je poslednji u nizu ordena primio od Srpske pravoslavne crkve.

Šešelj, koji je čitav svoj politički vek posvetio promovisnju mržnje, agresivnosti, ali i političkog ludila, baštini vrednosti koje su duboko anticivilizacijske, ali i duboko antihrišćanske.

Društvo u kojem se osuđeni ratni zločinci odlikuju i nagrađuju, a svoje ideje slobodno šire svakodnevno gostujući na kanalima, nema čemu dobrom da se nada.

Ratni zločinci i ostali protagonisti ideologije „krvi i tla“ moraju biti prošlost u našem društvu.

Njihovo ostajanje na javnoj sceni samo će produžavati i produbljivati sramotu u kojoj živimo.

Marko Lutkić 
član Izvršnog odbora LSV



Izjave | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 0

Ustavne kočnice autonomije

NOVI SAD - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Maja Sedlarević ocenila je danas za Dnevnik da su ustavne promene u Srbiji neophodne, navodeći da je važeći Ustav i „prevara Vojvodine, ali i prepreka evropskim integracijama Srbije".
Izjave | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina izgubila mnogo zbog manjkavosti Ustava

BEOGRAD - Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš ocenio je, govoreći o godišnjici usvajanja Ustava Republike Srbije, da je u proteklih pet godina Vojvodina mnogo izgubila zbog njegove manjkavosti. Kostreš je za Večernje novosti istakao da se zalaže za što skoriju izmenu Ustava koji bi Vojvodini garantovao izvršnu, zakonodavnu, delimičnu sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu.
Izjave | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 0

Konuzinov istup je Putinova pretnja

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ponovio je juče da je istup ambasadora Ruske federacije Aleksandra Konuzina na mitingu Srpske napredne stranke nedopustivi diplomatski skandal i mešanje u unutrašnje stvari zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook