LSV: Odlikovanje ratnom zločincu Šešelju je sramota za Crkvu, ali i celo društvo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 12. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV: Odlikovanje ratnom zločincu Šešelju je sramota za Crkvu, ali i celo društvo

Novi Sad, 12. septembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je sramotno što Vojislav Šešelj, osuđeni ratni zločinac, dobija bilo kakve nagrade i odlikovanja.

LSV

Posebna je sramota što je poslednji u nizu ordena primio od Srpske pravoslavne crkve.

Šešelj, koji je čitav svoj politički vek posvetio promovisnju mržnje, agresivnosti, ali i političkog ludila, baštini vrednosti koje su duboko anticivilizacijske, ali i duboko antihrišćanske.

Društvo u kojem se osuđeni ratni zločinci odlikuju i nagrađuju, a svoje ideje slobodno šire svakodnevno gostujući na kanalima, nema čemu dobrom da se nada.

Ratni zločinci i ostali protagonisti ideologije „krvi i tla“ moraju biti prošlost u našem društvu.

Njihovo ostajanje na javnoj sceni samo će produžavati i produbljivati sramotu u kojoj živimo.

Marko Lutkić 
član Izvršnog odbora LSV



Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Konsultacije sa Cvetkovićem, očekujem izmene zakona

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će u narednih nekoliko dana imati konsultacije sa premijerom Mirkom Cvetkovićem o usvajanju Zakona o javnoj svojini od kojih će zavisiti hoće li LSV u Skupštini Srbije podržati taj važan evropski zakon.
Iz medija | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Pajtićeva vlada urušava institucije

NOVI SAD - Dešavanja oko takozvanih vojvođanskih amandmana na zakon o javnoj svojini dokaz su da izvršna vlast u Vojvodini u velikoj meri radi na destrukciji Skupštine Vojvodine i na taj način se, u stvari, rastaču pokrajinske institucije, a to je veoma opasan proces.
Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligin amandman omogućuje više imovine za Vojvodinu

BEOGRAD - Narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov optužila je danas, tokom skupštinske rasprave o amandmanima na Predlog zakona o javnoj svojini Savez vojvođanskih Mađara (SVM) da izaziva krizu Vlade, komentarišući ocenu poslanika te stranke Pastora Balinta kojij je rekao da je skandalozno što je usvojen jedan od amandmana LSV na taj zakon.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook