LSV: Podrška Ukrajini. Sankcije Ruskoj Federaciji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 24. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Podrška Ukrajini. Sankcije Ruskoj Federaciji

Novi Sad, 24. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je sramotno i moralno neodrživo što Srbija ni 365 dana od početka agresije Ruske Federacije na Ukrajinu nije uvela sankcije Rusiji i time stala na stranu jedinstvene i demokratske Evrope.

LSV

Pre godinu dana, agresija na Ukrajinu pokazala je zločinačko lice Putinovog režima. Od 24. februara 2022. godine do danas poginulo je gotovo 300.000 ljudi, od kojih je više od 10.000 civila, raseljeno je i izbeglo je više od osam miliona građana Ukrajine. U velikoj meri je razorena ukrajinska saobraćajna i energetska infrastruktura, a privreda je doživela nemerljive devastacije.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je prvog dana ruske agresije snažno podržala suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine. Uz zastave Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine, na zgradi LSV viori se i zastava Ukrajine.
Mi stojimo uz hrabri ukrajinski narod.

Ukrajinci su pokazali 365 dana borbe, hrabrosti, nesalomivosti i istrajnosti.

Tražimo da država Srbija stane uz Ukrajinu i stvari nazove pravim imenom. Nema neutralnosti kada je reč o tako strašnim i masovnim zločinima koji se čine u Ukrajini.

Nama nije mesto uz ovakvu Rusku Federaciju i zločinački režim Vladimira Putina.

Podrška Ukrajini! Stop ruskoj agresiji!

Glavni odbor
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Petak, 31. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Novim Zakonom o policiji formirati tužilačku policiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine snažno podržava predlog tužioca Predraga Milovanovića, člana Državnog veća tužilaca, da se zahteva uvođenje tužilačke policije u naš pravosudni sistem. 
Saopštenja | Četvrtak, 30. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić slep na loše stanje u sistemu protivgradne zaštite

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se bliži period godine u kojem postoji velika mogućnost za pojavu oluja praćenih gradom.
Odbori LSV | Sreda, 29. 03. 2023. | Komentara: 0

Pokrajina daje, mi ne uzimamo novac za pošumljavanje. Zašto?

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Novi Bečej Smiljana Stančić pitala je, na zasedanju skupštine, predstavnike vlasti zašto opština Novi Bečej godinama ne koristi ponuđena pokrajinska sredstva za pošumljavanje, koja su na raspolaganju svake godine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook