LSV: Proterati paravojno-terorističku grupu Vagner iz Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 17. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Proterati paravojno-terorističku grupu Vagner iz Srbije

Novi Sad, 17. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije da se pod hitno zabrane sve aktivnosti ruske paravojne-terorističke jedinice „Vagner“ u Srbiji.

LSV

Ova paravojna-teroristička grupa učestvuje u agresiji na Ukrajinu i po procenama čini oko 10% vojnih snaga koje napadaju i uništavaju ovu nezavisnu državu.

Izveštaji govore da se radi o formaciji poznatoj po brojnim brutalnostima i zločinima.

Paravojna-teroristička grupa „Vagner“ započela je aktivnosti i u Srbiji. Javnost je još u decembru saznala za prisustvo ove grupe u našoj zemlji, a pre nekoliko dana je putem oglasa pozvala građane Srbije na regrutaciju za rat u Ukrajini.
Povezanost „Vagnera“ sa opasnim desničarskom grupama u Srbiji je i više nego jasna.

Sve ovo mora se prekinuti. Paravojno-teroristička grupa „Vagner“ mora se proterati iz Srbije, a svi strani ili domaći državljani koji sprovode njene aktivnosti u našoj zemlji moraju biti zakonski sankcionisani.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook