LSV: Proterati paravojno-terorističku grupu Vagner iz Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 17. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Proterati paravojno-terorističku grupu Vagner iz Srbije

Novi Sad, 17. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije da se pod hitno zabrane sve aktivnosti ruske paravojne-terorističke jedinice „Vagner“ u Srbiji.

LSV

Ova paravojna-teroristička grupa učestvuje u agresiji na Ukrajinu i po procenama čini oko 10% vojnih snaga koje napadaju i uništavaju ovu nezavisnu državu.

Izveštaji govore da se radi o formaciji poznatoj po brojnim brutalnostima i zločinima.

Paravojna-teroristička grupa „Vagner“ započela je aktivnosti i u Srbiji. Javnost je još u decembru saznala za prisustvo ove grupe u našoj zemlji, a pre nekoliko dana je putem oglasa pozvala građane Srbije na regrutaciju za rat u Ukrajini.
Povezanost „Vagnera“ sa opasnim desničarskom grupama u Srbiji je i više nego jasna.

Sve ovo mora se prekinuti. Paravojno-teroristička grupa „Vagner“ mora se proterati iz Srbije, a svi strani ili domaći državljani koji sprovode njene aktivnosti u našoj zemlji moraju biti zakonski sankcionisani.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Za punu platu kikindskih trudnica

KIKINDA - Đurđina Jerinkić, predsednica Foruma žena GrO LSV Kikinda, i Gordana Perunović Fijat, odbornica LSV u SO Kikinda, održale su 29. marta konferenciju za medije posvećenoj inicijativi LSV da se ženama na održavanju trudnoće dotira iznos do pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook