LSV: Radikalski snovi Miloša Vučevića o srpskom ujedinjenju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 04. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Radikalski snovi Miloša Vučevića o srpskom ujedinjenju

Novi Sad, 04. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na veoma opasne izjave potpredsednika Vlade Republike Srbije Miloša Vučevića, koji je juče izjavio da naredne godine moraju biti godine srpskog ujedinjenja.

LSV

Ova neodgovorna izjava na tragu je velikodržavne politike koja je devedesetih godina dovela do rata, masovnih ubistava i razaranja.

Još je neodgovornije kada se zna da je Vučević ovu izjavu dao povodom Dana entiteta Republika Srpska, koji je Ustavni sud BIH proglasio neustavnim još 26. novembra 2015. godine.

Postavlja se pitanje da li je ovo stav cele Vlade i premijerke Ane Branbić!

Ova izjava predstavlja drastično kršenje suverenosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine, i čin je podrivanja dobrosusedskih odnosa dve zemlje.

Neverovatno je da Vučević gotovo u istoj rečenici poziva na poštovanje međunarodnog prava po pitanju Kosova, a isto pravo drastično krši u slučaju Bosne i Hercegovine.

Radikalska politika je devedesetih godina skupo koštala Srbiju. Presvučeni radikali, koji žele da Srbija bude crna rupa na persijskom tepihu Evrope, očito idu istim putem.

Srbija to ne sme da im dozvoli!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Pokrajinski sekretar Sakalaš hitno da naloži isticanje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina uputila je pismo pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu jer već više od mesec dana na zgradi Skupštine grada Zrenjanina nije istaknuta zastava AP Vojvodine.

Iz medija | Petak, 17. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Srpski nacionalizam se temeljno rusificirao

Kao veliki kritičar velikosrpskog nacionalizma i njegove pogubne politike, Bešlin insistira na raskrinkavanju ne samo njegovog djelovanja u nedavnoj historiji nego i na pokazivanju štetnih posljedica koje se i danas mogu vidjeti u svakom kutku regije.
Saopštenja | Četvrtak, 16. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Pad političkih prava i građanskih sloboda dramatičan. Rešenje je u ubrzanju evropskog puta Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je veoma loše što u našem društvu nije započela rasprava o katastrofalnom izveštaju neprofitne orgnizacije „Fridom haus“ koja je u svom godišnjem izveštaju konstatovala da se Srbija nalazi na 16. mestu zemalja u kojima je u poslednjih deset godina zabeležen dramatičan pad sloboda, za minus 18 stepeni. Srbija je pozicionirana između Avganistana i Mjanmara.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook