LSV: Radikalski snovi Miloša Vučevića o srpskom ujedinjenju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 04. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Radikalski snovi Miloša Vučevića o srpskom ujedinjenju

Novi Sad, 04. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na veoma opasne izjave potpredsednika Vlade Republike Srbije Miloša Vučevića, koji je juče izjavio da naredne godine moraju biti godine srpskog ujedinjenja.

LSV

Ova neodgovorna izjava na tragu je velikodržavne politike koja je devedesetih godina dovela do rata, masovnih ubistava i razaranja.

Još je neodgovornije kada se zna da je Vučević ovu izjavu dao povodom Dana entiteta Republika Srpska, koji je Ustavni sud BIH proglasio neustavnim još 26. novembra 2015. godine.

Postavlja se pitanje da li je ovo stav cele Vlade i premijerke Ane Branbić!

Ova izjava predstavlja drastično kršenje suverenosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine, i čin je podrivanja dobrosusedskih odnosa dve zemlje.

Neverovatno je da Vučević gotovo u istoj rečenici poziva na poštovanje međunarodnog prava po pitanju Kosova, a isto pravo drastično krši u slučaju Bosne i Hercegovine.

Radikalska politika je devedesetih godina skupo koštala Srbiju. Presvučeni radikali, koji žele da Srbija bude crna rupa na persijskom tepihu Evrope, očito idu istim putem.

Srbija to ne sme da im dozvoli!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook