LSV: Srbija da zatvori takozvani Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 11. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Srbija da zatvori takozvani Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu

Novi Sad, 11. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da se pod hitno zatvori takozvani Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu.

LSV

Poznato je da su Rusko-srpski centar od samog formiranja pratile kontroverze, među kojima je jedna od najvećih sumnja da je reč o ruskoj obaveštajnoj, pa i vojnoj bazi.

Više puta su evropske institucije reagovale i upozoravale Srbiju na sumnjiv karakter ovog centra.

Sumnja u karakter Rusko-srpskog humanitarnog centra pojačale su se s početkom ruske agresije na Ukrajinu.

Delatnost Rusije je u Srbiji vidljiva na svakom koraku, pre svega u veoma agresivnoj medijskoj propagandi, ali i politici destabilizacije zemalja u našem regionu.

Srbija je nezavisna država koja je kao glavni spoljnopolitički cilj postavila ukazak u Evropsku uniju.

Taj put je otežan zbog neusaglašenosti sa spoljnom politikom EU.

Zatvaranje takozvanog humanitarnog centra u Nišu predstavljao bi pozitivan korak i od velikog interesa je za budućnost Srbije.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 04. 2011. | Komentara: 0

Ligaši u Zrenjaninu obeležili Dan planete Zemlje

ZRENJANIN - Aktivistkinje i aktivisti Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i ove godine obeležili su Dan planete Zemlje. Zrenjaninske Ligašice i Ligaši organizovali su akciju vožnje biciklova i čišćenja obale jezera kod zgrade Suda. Cilj ove tradicionalne akcije je ukazivanje na značaj razvijanja ekološke svesti.
Iz medija | Petak, 22. 04. 2011. | Komentara: 0

Predlog zakona o imovini Vojvodine do kraja maja

BEOGRAD - Radna grupa za izradu zakona o imovini Vojvodine održala je juče u Vladi Srbije prvi sastanak, na kojem je dogovoreno da bi do kraja maja trebalo da bude definisan predlog zakona, odnosno koja će imovina biti vraćena u nadležnost pokrajine. Kako je za Press izjavio predsednik ove radne grupe Bojan Kostreš, republički poslanik i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, na prvoj sednici utvrđeni su osnovni principi rada, ali i predstavljeno je više predloga koje će članovi komisije razmotriti.
Izjave | Petak, 22. 04. 2011. | Komentara: 0

Baćanović: Čađ je najveći zagađivač vazduha u Srbiji

BEOGRAD - Čađ iz kućnih ložišta je najveći zagađivač vazduha u Srbiji, izjavila je danas medijima pomoćnica ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Danica Baćanović povodom Dana planete Zemlje. Ona i dodala da je taj problem najizraženiji u Užicu. Baćanovićeva je navela da je i saobraćaj jedan od glavnih zagađivača vazduha u Srbiji i da je taj problem delimično rešen prestankom proizvodnje benzina sa visokim sadržajem olova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook