LSV: Status službenog lica za prosvetne radnike

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 01. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Status službenog lica za prosvetne radnike

Novi Sad, 01. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava današnji štrajk prosvetnih radnika i poziva Vladu Srbije i Ministarstvo prosvete da prihvate sve njihove zahteve.

LSV

Narastajuće nasilje u školama upalilo je alarm, te se u našem društvu najzad glasno progovorilo o dostojanstvu profesije prosvetnih radnika.

Bezbednost radnika u prosveti mora biti podignuta na mnogo viši nivo, a nastavnici i profesori moraju dobiti status službenih lica.

Zakonski okvir koji reguliše zaštitu prosvetnih radnika mora biti mnogo kvalitetniji i obuhvatiti konkretne mere koje bi rešile ovaj problem.

LSV vidi prosvetu Srbije kao sistem koji će raditi na modernizaciji društva i tako omogućiti njegov napredak.

Nadamo se da će i politička elita naše zemlje to podržati.


Potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandra Marković Maleš
Saopštenja | Ponedeljak, 06. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Milenko Jovanov nema nikakav kredibilitet. Vojvođani mu ne zaboravljaju jezičke patrole

Političar koji je zagovarao formiranje jezičkih patrola u Vojvodini, koje bi išle od kuće do kuće i u njima proveravale znanje srpskog jezika, nema nikakav kredibilitet i zaslužuje samo prezir i osudu.
Saopštenja | Nedelja, 05. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Fašiste koji slave Milana Nedića pod hitno procesuirati i zatvoriti

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da u najkraćem mogućem roku uhapse, procesuiraju i kazne pripadnike neofašističke grupe koja je sinoć u Beogradu obeležila godišnjicu smrti Milana Nedića, zločinca i  fašističkog saradnika odgovornog za stradanje velikog broja građana u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.
Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook