LSV: Vlada da obezbedi vaučer od 6.000 dinara za svako dete u Srbiji, života ima i izvan Beograda

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 18. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Vlada da obezbedi vaučer od 6.000 dinara za svako dete u Srbiji, života ima i izvan Beograda

Novi Sad, 18. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da obezbedi sredstva za isplatu poklon vaučera, u isnosu od 6.000 dinara, svakom detetu u Srbiji i zaposlenima koji rade sa decom.

LSV

Informacija da Grad Beograd deli poklon vaučere u tom iznosu, samo je još jedan primer rigidne centralizacije u našoj zemlji.

Nemamo ništa protiv poklona beogradskoj deci, ali snažno smo protiv toga da iste poklone ne dobiju i deca u Vojvodini, Šumadiji, Nišu ili Timočkoj krajini. Zar i ona ne treba da budu obradovana nekim novogodišnjim poklonom?

Posle vesti o tome da će samo za izgradnju beogradskog metroa u 2023. godini iz budžeta Srbije biti prebačeno 30 milijardi dinara, postavlja se pitanje krši li Vlada Ustav i deli građane na one u Beogradu i sve ostale?

Očekujemo da Vlada pod hitno donese odluku o prebacivanju finansijskih sredstava i pokaže da su im sva deca u Srbiji podjednako draga.

U Srbiji ima života i izvan Beograda.


Potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandra Marković MalešSaopštenja | Sreda, 22. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučiću, zaštiti Vojvodinu od svog prijatelja Orbana

Sve češće zvaničnici Republike Mađarske, počev od premijera Orbana i drugih predstavnika njegovog režima, svojataju AP Vojvodinu, pokazujući nesumnjive teritorijalne pretenzije prema delu teritorije Republike Srbije. 
Saopštenja | Sreda, 22. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vlast kreira katastrofalnu poljoprivrednu politiku

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva državu da prestane sa pogrešnom poljoprivrednom politikom i pomogne poljoprivrednim proizvođačima. 
Saopštenja | Utorak, 21. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Srbiji trebaju specijalizovani sudovi za radno pravo, jaki sindikati i iskorenjivanje robovskog rada

Liga socijaldemokrata Vojvodini smatra da je položaj radnika u našoj državi izuzetno loš. Zarade su čak pet ili šest puta niže nego u zemljama Evropske unije. Srbija je četvrta najsiromašnija država Evrope.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook