LSV: Vlada da obezbedi vaučer od 6.000 dinara za svako dete u Srbiji, života ima i izvan Beograda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 18. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Vlada da obezbedi vaučer od 6.000 dinara za svako dete u Srbiji, života ima i izvan Beograda

Novi Sad, 18. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da obezbedi sredstva za isplatu poklon vaučera, u isnosu od 6.000 dinara, svakom detetu u Srbiji i zaposlenima koji rade sa decom.

LSV

Informacija da Grad Beograd deli poklon vaučere u tom iznosu, samo je još jedan primer rigidne centralizacije u našoj zemlji.

Nemamo ništa protiv poklona beogradskoj deci, ali snažno smo protiv toga da iste poklone ne dobiju i deca u Vojvodini, Šumadiji, Nišu ili Timočkoj krajini. Zar i ona ne treba da budu obradovana nekim novogodišnjim poklonom?

Posle vesti o tome da će samo za izgradnju beogradskog metroa u 2023. godini iz budžeta Srbije biti prebačeno 30 milijardi dinara, postavlja se pitanje krši li Vlada Ustav i deli građane na one u Beogradu i sve ostale?

Očekujemo da Vlada pod hitno donese odluku o prebacivanju finansijskih sredstava i pokaže da su im sva deca u Srbiji podjednako draga.

U Srbiji ima života i izvan Beograda.


Potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandra Marković MalešOdbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook