LSV: Vlada da obezbedi vaučer od 6.000 dinara za svako dete u Srbiji, života ima i izvan Beograda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 18. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Vlada da obezbedi vaučer od 6.000 dinara za svako dete u Srbiji, života ima i izvan Beograda

Novi Sad, 18. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da obezbedi sredstva za isplatu poklon vaučera, u isnosu od 6.000 dinara, svakom detetu u Srbiji i zaposlenima koji rade sa decom.

LSV

Informacija da Grad Beograd deli poklon vaučere u tom iznosu, samo je još jedan primer rigidne centralizacije u našoj zemlji.

Nemamo ništa protiv poklona beogradskoj deci, ali snažno smo protiv toga da iste poklone ne dobiju i deca u Vojvodini, Šumadiji, Nišu ili Timočkoj krajini. Zar i ona ne treba da budu obradovana nekim novogodišnjim poklonom?

Posle vesti o tome da će samo za izgradnju beogradskog metroa u 2023. godini iz budžeta Srbije biti prebačeno 30 milijardi dinara, postavlja se pitanje krši li Vlada Ustav i deli građane na one u Beogradu i sve ostale?

Očekujemo da Vlada pod hitno donese odluku o prebacivanju finansijskih sredstava i pokaže da su im sva deca u Srbiji podjednako draga.

U Srbiji ima života i izvan Beograda.


Potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandra Marković Maleš



Odbori LSV | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Predstavnici LSV Novi Sad dali krv

NOVI SAD - Izvršni odbor Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je jutros akciju dobrovoljnog davanja krvi u okviru koje su se članice i članovi ovog odbora dali krv u Zavodu za transfuziju krvi. Time je obeležen Međunarodni dan dobrovoljnih davalaca krvi, a kako je rekao predsednik IO GrO LSV Novi Sad Robert Kolar, ovaj "mali" gest uzima malo vremena, a nekome će dati puno istog.
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 06. 2011. | Komentara: 0

Važna decentralizacija kulture

ZRENJANIN - Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža, i trudi se da, u zavisnosti od kulturnih interesovanja i senzibiliteta, svim Zrenjanincima obezbedi kvalitetan program koji mogu posmatrati, ali i interaktivno učestovovati u realizaciji programskih aktivnosti, istakla je danas Ankica Dostanić direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.
Iz medija | Nedelja, 12. 06. 2011. | Komentara: 0

Još nedostaje politička volja da se Vojvodini vrati imovina

NOVI SAD - Predsednik Komisije Vlade Srbije zadužene za pripremu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, izjavio je za današnji Dnevnik da popis imovine AP Vojvodine postoji, ali da evidencija imovine nije ni neophodna ukoliko se novim zakonom definiše osnov za vraćanje imovine lokalnim samoupravama i Pokrajini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook