LSVO na IUSY Festivalu u Austriji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 03. 08. 2011. | Komentara: 0

LSVO na IUSY Festivalu u Austriji

LSVOTokom poslednje nedelje jula, četrdeset i dvoje predstavnika Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) prisustvovalo je najbrojnijem okupljanju mladih socijalista i socijaldemokrata sveta, u Eurokampu u mestu Weissenbach/Attersee u Austriji.

Pod parolom "Znamo odakle smo došli, znamo gde idemo" IUSY Festival  je započet svečanim otvaranjem tokom kojeg su prisutni minutom ćutanja i paljenjem sveća odali poštu svim žrtvama masakra u kampu omladine Radničke partije Norveške. Ovogodišnji Festival organizovala je Omladina Socijalističke partije iz Austrije, posle 80 godina od prvog susreta i 30 godina kada je održan IUSY festival na ovom mestu. Socijalistička omladina je najveća omladinska levičarska organizacija u Austriji.

Aktivno učešće

Delegacija LSVO je pored poseta radionicama i edukativnim sesijama, bila aktivna i u sportskim i mnogim drugim događanjima tokom kampa. Najznačnije aktivnosti delegacije odnose se na brojne bilateralne i multilateralne sastanke tokom kojih je uspostavljen bliži kontakt i dogovorene zajedničke aktivnosti sa srodnim organizacijama poput mladih socijaldemokrata Belgije, Holandije, Palestine, Austrije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije...
- Ovaj festival umnogome je značajan za sve one koji su politički aktivni i koji veruju u principe za koje se, kao mlade socijaldemokrate i socijaldemokratkinje, zajedno borimo " izjavila je predsednica LSVO Dragana Dukić, koja je i predvodila delegaciju Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine na ovom skupu.
- On predstavlja jedinstvenu priliku da se razmene iskustva sa istomišljenicima iz celog sveta, da se shvati sama srž socijaldemokratije, ali i da se oseti energija koja motiviše i učvršćuje veru u ono što nas nagoni na politički aktivizam danas. Sigurna sam da svaki IUSY Festival promeni mnogo ljudi, čineći ih boljim osobama, a time utiče i na svet celokupno, te je njegova vrednost i važnost mnogostruka - istakla je Dragana Dukić.

Istorijska godina

Ova godina je istorijska za austrijsku socijaldemokratiju jer se obeležava stogodišnjica rođenja Bruna Kreiskog, verovatno najuticajnijeg i najvažnijeg socijaldemokrate i političara posleratne Austrije. U nameri da nas podsete na značaj onog šta je zastupao i koje je stanovište imao, organizovan je IUSY festival u znak sećanja na njega. Za sve učesnike kampa rođendan ovog borca bio je razlog za slavlje i diskusiju mladih socijalista iz svih krajeva sveta o budućnosti ideje jednakosti, slobode i solidarnosti.

(BILSV, 03.08.2011.)
Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.

Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2024. | Komentara: 0

Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI danas obeležava 34. godišnjicu osnivanja. Jula 1990. godine, u danima narastajućeg nacionalističkog ludila, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.
Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook