LSVO protiv svih oblika cenzure

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 03. 06. 2014. | Komentara: 0

LSVO protiv svih oblika cenzure

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) je zabrinuta zbog učestalih slučajeva povlačenja tekstova, blogova i snimaka sa interneta, kao i prekidanja rada nekih internet stranica čega smo bili svedoci u prethodnim nedeljama.


LSV
 
- Ne želimo da ulazimo u to da li je reč o cenzuri ili autocenzuri, niti da licitiramo time ko je, zašto i kako do toga doveo. Činjenica je da je povlačenja tekstova i prekidanja rada pojedinih sajtova bilo. Činjenica je  i da tako nešto ne priliči demokratskoj zemlji na putu ka Evropskoj uniji. Ne želimo da pristanemo na stvaranje takve atmosfere u Srbiji u kojoj postoji i pomisao da ne smemo reći ili napisati ono što mislimo – navodi se u saopštenju LSVO.
 
Omladina Lige ističe da su sloboda mišljenja i izražavanja slobode zagarantovane Ustavom Republike Srbije i svako ko misli da može da ih ograniči, treba da shvati da se, pored toga što radi protivno ustavnim načelima, bavi nemogućim poslom.
 
- Takođe, izuzetno je važno da se jasno utvrdi da li je doktorat ministra policije plagijat, ili ne. Javnost ima pravo da to zna – zaključuje LSVO.

(BILSV, 03.06.2014)




Izjave | Četvrtak, 10. 11. 2011. | Komentara: 0

Prostorni plan kao osnova razvoja AP Vojvodine

ZRENJANIN - Potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i potpredsednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Maja Sedlarević izhavila je danas, tokom radne posete Zrenjaninu, da je Regionalni prostorni plan AP Vojvodine, koji će se naći pred poslanicima na sledećem zasedanju pokrajinskog parlamenta, osnova daljeg razvoje pokrajine.
Izjave | Četvrtak, 10. 11. 2011. | Komentara: 0

Kad god se nešto desi na Kosovu, gori Vojvodina

NOVI SAD - Kad god se nešto desi na Kosovu, odmah počne da gori Vojvodina. I to smo imali svaki put. Svaki put kad je nešto na Kosovu, onda ekstremisti počnu da razbijaju po Vojvodini i prebijaju ljude i bodu ih nožem.
Akcije/Kampanje | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Liga će se uvek suprotstavljati fašistima

BAČKA TOPOLA - Ja sam srećan čovek, a srećan sam zbog toga što kada sam saznao da će danas biti emitovani snimci sa skupa od pre 20 godina nisam morao da se plašim. Nisam morao da se plašim sebe i svojih reči od pre 20 godina, jer stojim iza svega što sam rekao, istakao je večeras u Bačkoj Topoli lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook