Lustracija nije lov na veštice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.

"Lustracija ne pretstavlja lov na veštice, niti je treba shvatiti kao oblik revanšizma ili osvete. Ali oni koji su se ogrešili o zakon, moraju za to i da odgovaraju " istakao je Ćirin. Takođe, on je podsetio da lustracija nije sprovedena iako zakon postoji već sedam godina, ističući kako je Vojislav Koštunica bio najveći kočničar u sprovođenju tog zakona. Ćirin je dodao da se Liga zalaže za produženje važenja zakona za još 10 godina.

"Lustracija je najbolje efekte imala u bivšoj Istočnoj Nemačkoj i Češkoj, ali i u drugim "mladim demokratijama" које su želele da se zaštite od reakcionih snaga bivšeg režima " podsetio je Dušan Vladislav, potpredsednik GrO LSV Vršac. U okviru kampanje "Podvuci liniju" vršački ligaši imali su i svoj štand u centru grada, na kojem su sugrađanima delili propagandni materijal i objašnjavali im cilj kampanje.

(BILSV, 27. 10. 2010.)




Izjave | Četvrtak, 30. 06. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Za LSV su prihvatljivi izbori u aprilu 2012.

NOVI SAD - Vladajuće stranke u Srbiji jednoglasno poručuju da parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori treba da se održe istovremeno na proleće iduće godine, pišu današenje Večernje novosti. Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš da je za Ligu prihvatljiv takav dogovor o datumu izbora.
Izjave | Sreda, 29. 06. 2011. | Komentara: 0

Neformalni klub vojvođanskih poslanika?

BEOGRAD - Večernje novosti danas pišu da su Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara spremni da ponude ostalim poslanicima iz Vojvodine da oforme nezvanični klub, koji bi u Narodnoj skupštini štitio interese Pokrajine.
Izjave | Sreda, 29. 06. 2011. | Komentara: 0

Vojvođanke odigrale značajnu ulogu u borbi za ravnopravnost polova

PODGORICA - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Marija Radojčić učestvovala je na okruglom stolu koji su u Podgorici organizovali Odbor za ravnopravnost polova Skupštine Crne Gore i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Vlade Crne Gore.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook