Marton osudio spaljivanje zastave AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 0

Marton osudio spaljivanje zastave AP Vojvodine

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, osudio je juče paljenje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu i podsetio je da je Ustavom Republike Srbije propisano da AP Vojvodina ima svoja obeležja i da je pokrajinska skupština legitimno propisala pravo na upotrebu pokrajinskog grba i zastave.

Aleksandar Marton

– S obzirom na sve ovo, ovakav vandalski čin je protivustavno i krivično delo i svako ko je za njega odgovoran mora biti adekvatno sankcionisan i kažnjen. Kao predsednik Skupštine grada Zrenjanina, ali i kao čovek, smatram da je svako ko je sposoban da zapali zastavu AP Vojvodine, sposoban da nastavi da ruši ustavni poredak delima mržnje i nasilja – naveo je Marton. Pored osude tog čina, Marton je i podsetio da je prošle nedelje apelovao na sudske organe da se napokon zabrane sve ekstremističke organizacije.
– Na žalost, današnji događaj je još jedan u nizu primera koji su razlog više za to, a bojim se da se na tome neće stati – zaključio je Aleksandar Marton u jučerašnjoj izjavi novinarima.

(BILSV, 27. 03. 2012.)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook