Marton: Hoće li država opet ćutati na provokacije Orbana?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 08. 06. 2020. | Komentara: 0

Marton: Hoće li država opet ćutati na provokacije Orbana?

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton postavio je juče pitanje čelnicima Srbije, do kad će ćutati na teritorijalne provokacije mađarskog premijera Viktora Orbana. 

LSV

Kako su mediji preneli, Orban je ispred zgrade parlamenta u Budimpešti otkrio spomenik povodom 100. godišnjice Trijanonskog mirovnog sporazuma, kojim je Mađarska, kao strana-gubitnica u Prvom svetskom ratu, izgubila dve trećine teritorije i trećinu stanovništva. Spomenik prikazuje delove nekadašnje Ugarske, a koji su danas delovi Srbije, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Austrije, Rumunije, Ukrajine. Trijanonski sporazum Orban sve češće u govorima upoređuje s današnjim Briselom i navodnom tamošnjom antimađarskom urotničkom politikom. 

- Pitanje za premijerku, predsednika i šlager-pevača, ministra spoljnih poslova: hoće li država i dalje ćutati na konstantne provokacije i bezobrazluke Viktora Orbana? - napisao je Marton na Tviteru. 

Upitao je i da li takve izjave spadaju u „najbolje odnose ikada u istoriji između Srbije i Mađarske, kojima se hvale srpski zvaničnici“.

(SzILSV, 08.06.2020)



Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Saopštenja | Nedelja, 09. 06. 2024. | Komentara: 0

A sada organizovati sabor za ispravnu pijaću vodu u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva predsednika i premijera Srbije Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića da posle velikog „svesrpskog“ političkog sabora, koji je juče održan u Beogradu, organizuju i sabor za ispravnu pijaću vodu, na kom bi se progovorilo o problemu vode koji ima preko 700.000 građana Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook