Marton: Hoće li država opet ćutati na provokacije Orbana?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 08. 06. 2020. | Komentara: 0

Marton: Hoće li država opet ćutati na provokacije Orbana?

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton postavio je juče pitanje čelnicima Srbije, do kad će ćutati na teritorijalne provokacije mađarskog premijera Viktora Orbana. 

LSV

Kako su mediji preneli, Orban je ispred zgrade parlamenta u Budimpešti otkrio spomenik povodom 100. godišnjice Trijanonskog mirovnog sporazuma, kojim je Mađarska, kao strana-gubitnica u Prvom svetskom ratu, izgubila dve trećine teritorije i trećinu stanovništva. Spomenik prikazuje delove nekadašnje Ugarske, a koji su danas delovi Srbije, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Austrije, Rumunije, Ukrajine. Trijanonski sporazum Orban sve češće u govorima upoređuje s današnjim Briselom i navodnom tamošnjom antimađarskom urotničkom politikom. 

- Pitanje za premijerku, predsednika i šlager-pevača, ministra spoljnih poslova: hoće li država i dalje ćutati na konstantne provokacije i bezobrazluke Viktora Orbana? - napisao je Marton na Tviteru. 

Upitao je i da li takve izjave spadaju u „najbolje odnose ikada u istoriji između Srbije i Mađarske, kojima se hvale srpski zvaničnici“.

(SzILSV, 08.06.2020)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook