Marton: Izborni proces u Srbiji prepun manjkavosti, zaostajemo za Evropom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 11. 02. 2022. | Komentara: 0

Marton: Izborni proces u Srbiji prepun manjkavosti, zaostajemo za Evropom

ZRENJANIN – Opozicione stranke ističu da postoji otvorena sumnja u vezi predstojećeg izbornog procesa zbog čega je potrebna pojačana kontrola na samim glasačkim mestima kako bi se onemogućio svaki pokušaj krivotvorenja izborne volje građana. Istraživanje Danasa pokazuje da opozicione stranke u Zrenjaninu, Majdanpeku, Vranju, Zaječaru, Nišu, Subotici, Kragujevcu, Šapcu, Novom Sadu i Užicu već uveliko rade na prikupljanju i obuci kontrolora. Liga socijaldemokrata Vojvodine kontrolisaće izborni proces u svim vojvođanskim gradovima i opštinama.

LSV

– Liga ima dobru i razgranatu partijsku infrastrukturu i naši aktivisti će pokriti sva biračka mesta na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine. Kao što je to bilo i prilikom ranijih izbornih procesa, i ovoga puta ćemo sprovesti kvalitetnu obuku kontrolora i na taj način doprineti regularnosti izbora - kaže za Danas Aleksandar Marton, portparol LSV.

On dodaje da je veoma loše što se u Srbiji, i posle 32 godine od vraćanja višepartijskog sistema, i dalje govori o mogućim krađama, bugarskim vozovima i drugim nepravilnostima na biračkim mestima. Kada pogledamo zemlje u okruženju, jasno je da ozbiljno zaostajemo, naglašava Marton.

(SzILSV, 11.02.2022)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Nastavljena kampanja

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, nastavljena je i danas konferencijama za novinare u Vršcu i Bačkoj Topoli.
Iz medija | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Predlozi LSV kod Dulića

NOVI SAD - Iako se u javnosti donedavno čulo dosta primedbi na Predlog zakona o Prostornom planu Srbije za period od 2010. do 2020. godine, stiglo je tek tridesetak amandmana na taj tekst, a Liga socijaldemokrata Vojvodine je predložila jedan.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook