Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa Srpskom naprednom strankom ne deli isti vrednosni sistem i to je sasvim jasno, poručuje za 021.rs portparol LSV Aleksandar Marton.

LSV

Prema njegovim rečima, LSV je nakon nedavno održanog Kongresa krenula putem obnove.

- Oni su nacionalisti, centralisti i rusofili, odnosno putinofili. Mi smo za punu autonomiju Vojvodine, EU i građansko društvo - navodi Marton stav Lige o Srpskoj naprednoj stranci.

Kako dodaje, LSV je jesenas raspuštanjem novosadskog odbora jasno ukazala na to da nije zadovoljna koalicijom u Novom Sadu. 

- Izvršni odvor LSV će uskoro raspisati izbore i za novi novosadski odbor i on će doneti odluku o raskidu koalicije. Očekujemo da će svi naši kadrovi biti razrešeni na sledećoj sednici Skupštine grada Novog Sada - navodi portparol LSV za 021.rs. 

(SzILSV, 13.02.2023)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook