Marton: Sramotan odnos prema spomenicima NOB-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2013. | Komentara: 0

Marton: Sramotan odnos prema spomenicima NOB-a

ZRENJANIN - Povodom Dana oslobođenja Zrenjanina delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodina položila je venac na spomenik narodnom heroju Žarku Zrenjaninu. Poslanik u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton podsetio je ovom prilikom da je pre 69 godina, 2. oktobra 1944. godine, Zrenjanin oslobođen od  fašističke okupacije koja je trajala 42 meseca i istakao da je ovo datum kada se mora podsetiti na hiljade onih koji su dali svoje živote u borbi protiv fašističkog zla.

LSV

- Nažalost, danas, 69 godina kasnije, bledi sećanje na ovaj dan. Uspomena nestaje i Narodnooslobodilačka borba odlazi u zaborav - istakao je Marton i dodao da je sramotan odnos, ne samo Zrenjanina, već cele Srbije, prema spomenicima iz perioda NOB-a.

- Veliki broj njih je uništen ili zapušten. Potreban je ozbiljniji pristup obeležavanju naredne, sedamdesete godišnjice oslobođenja Zrenjanina. Taj dan treba da postane svojevrsni podsetnik na zla totalitarnih režima, ali i na potrebu borbe za toleranciju i poštovanje ljudskih prava - ocenio je pokrajinski poslanik LSV Aleksandar Marton.

(BILSV, 02.10.2013)



Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),
Edukacija LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2010. | Komentara: 0

Omladinski kamp 2010.

Drugi Omladinski kamp u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) i Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održan je od 5. do 9. avgusta 2010. godne na Sportskom aerodromu Aero-kluba "Ivan Sarić" kod Subotice.
Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook