Marton: SVM odgovoran za drastično smanjenje broja Mađara u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 21. 07. 2023. | Komentara: 0

Marton: SVM odgovoran za drastično smanjenje broja Mađara u Vojvodini

NOVI SAD - Portparol Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kritikovao je danas visokog funkcionera Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balinta Pastora i rekao da je politika te stranke kriva „što se broj Mađara u Vojvodini drastično smanjio“.

LSV

- Postali ste običan trbuhozborac (ministra državne uprave i lokalne samouprave) Aleksandra Martinovića. Sramota je da ste zaboravili radikalske sendviče iz devedesetih. Broj Mađara je u Vojvodini sa 450.000 pao na 184.000. To je rezultat vaših politika - naveo je Marton u pisanoj izjavi.

„Radikalski sendviči iz devedesetih“ se odnose na navodnu izjavu visokih funkcionera Srpske radikalne stranke koji su poručivali pripadnicima manjinskih naroda u Vojvodini da će im spremiti sendviče za iseljavanje u matične zemlje.

Potpredsednik SVM-a Balint Pastor ranije je izjavio da „Srbija ima dobar izborni sistem, jer stranke nacionalnih manjina ulaze u Skupštinu Srbije po sistemu prirodnog praga“, a da treba „razmisliti da li je potrebno vratiti izborni cenzus na pet odsto, jer nije normalno da u republičkom parlamentu imamo 40 stranaka i poslaničkih grupa“.

 (SzILSV-Vojvođani, 21.7.2023)
Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.
Saopštenja | Petak, 01. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš poručuje Vesiću: Vratićemo osmeh na lice Vojvodini

Brzu saobraćajnicu koja bi trebala da povezuje zapad Bačke i istok Banata, naprednjačka vlast preko noći je od „osmeha Vojvodine“ prekrstila u „osmeh Srbije“
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook