Marton: SVM odgovoran za drastično smanjenje broja Mađara u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 21. 07. 2023. | Komentara: 0

Marton: SVM odgovoran za drastično smanjenje broja Mađara u Vojvodini

NOVI SAD - Portparol Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kritikovao je danas visokog funkcionera Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balinta Pastora i rekao da je politika te stranke kriva „što se broj Mađara u Vojvodini drastično smanjio“.

LSV

- Postali ste običan trbuhozborac (ministra državne uprave i lokalne samouprave) Aleksandra Martinovića. Sramota je da ste zaboravili radikalske sendviče iz devedesetih. Broj Mađara je u Vojvodini sa 450.000 pao na 184.000. To je rezultat vaših politika - naveo je Marton u pisanoj izjavi.

„Radikalski sendviči iz devedesetih“ se odnose na navodnu izjavu visokih funkcionera Srpske radikalne stranke koji su poručivali pripadnicima manjinskih naroda u Vojvodini da će im spremiti sendviče za iseljavanje u matične zemlje.

Potpredsednik SVM-a Balint Pastor ranije je izjavio da „Srbija ima dobar izborni sistem, jer stranke nacionalnih manjina ulaze u Skupštinu Srbije po sistemu prirodnog praga“, a da treba „razmisliti da li je potrebno vratiti izborni cenzus na pet odsto, jer nije normalno da u republičkom parlamentu imamo 40 stranaka i poslaničkih grupa“.

 (SzILSV-Vojvođani, 21.7.2023)




Izjave | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

NOVI SAD - Predlog Zakona o javnoj svojini trebalo bi da bude upućen na osvajanje Skupštini Srbije do leta, čim se usaglase preostala politička pitanja, najavili su juče potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Radne grupe za izradu Zakona o imovini i prihodima Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš, javlja RTV.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Poziv građankama da obave preventivne preglede

NOVI SAD - Međunarodni Dan ženskog zdravlja dočekujemo sa podatkom da svake godine oko 4.000 žena u Srbiji oboli od raka dojke, 1.500 od raka debelog creva i 1.400 od raka grlića materice. Prema nekim podacima, od raka grlića materice čak svaki dan obole tri, a umre jedna žena.
Iz medija | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Pronaći i mrežu Mladićevih saradnika

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića jeste veliki korak napred ka Evropskoj uniji, ali Mladića je trebalo uhapsiti zato što je on zločinac, a ne zato što je to uslov EU, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak gostujući na TV B92. Kako je naveo, sada je veoma bitno pronaći čitavu mreža saradnika, jer ne veruje da se Mladić krio sam.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook