Marton: Žalosno što se i na izborima za mesne zajednice pominje ime predsednika države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 05. 08. 2021. | Komentara: 0

Marton: Žalosno što se i na izborima za mesne zajednice pominje ime predsednika države

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je žalosno što smo došli u poziciju da se čak i na izborima za savete mesnih zajednica pominje ime predsednika države. Proteklih dana mediji su pisali da su stanovnicima Banatske Topole, kraj Kikinde, deljene kutije žele bomobna sa inicijalima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sa znakom Srpske napredne stranke.

LSV

- Ne znam da igde u svetu to postoji. Ne pratim izbore za savete mesnih zajednica u Belorusiji, teško ih je pratiti, ali je moguće da to tamo postoji. Ovo pokazuje da je nivo političke kulture u Srbiji mizeran. Onaj koji misli da se glas može dobiti bombonom, keksom ili tako nečim zaista potcenjuje građanina ove države i pokušava da ga prikaže bukvalno kao roba. Sve to je zabrinjavajuće. Šta nas čeka sutra - imaćemo izbore za savete stanara na kojima će se deliti suncokret sa likom predsednika države.Tragično - rekao je Marton za rubriku „Pitanje / odgovor“ dnevnog lista „Danas“.

(SzILSV, 05.08.2021)



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook