Migovi stižu, a šta je sa ledolomcima?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 07. 10. 2017. | Komentara: 0

Migovi stižu, a šta je sa ledolomcima?

Novi Sad, 07. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnima u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva šta je država učinila u cilju nabavke ledolomaca za reke u Srbiji?

LSV

Kako što je poznato, prošlu zimu je Srbija dočekala bez ijednog ledolomca, te je ta nespremnost državu koštala najmanje 1,4 miliona evra, a postoje procene da je indirektna šteta i znatno veća.
Nedostatak domaćih ledolomaca nadoknađen  je angažovanjem brodova iz Mađarske.

Duboko smo zagazili u jesen, a zima je na pragu.

Od februara meseca reč ledolomac nije pominjanja i postoji osnovan strah da će se incidenti sa ledom ponoviti, a da naša zemlja ponovo neće imati svoje ledolomce.

LSV smtra da je potpuno nepotrebno utrkivati se sa bilo kojom zemljom u naoružavanju. Nabavka ratnih aviona ne sme biti prioritet u odnosu na borbu protiv prirodnih nepogoda!

Ova država i njeni građani su već dovoljno osiromašeni, da bi i dalje plaćali nebrigu vlasti.

Branislav Knežević
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Izjave | Ponedeljak, 11. 08. 2014. | Komentara: 0

Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju najaktivniji

NOVI SAD - Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju, koji odobrava i delegira poslanike za posete inostranstvu, trebalo bi da ubuduće, promenom Poslovnika usklađenog s novim Statutom AP Vojvodine, ima značajno šire ingerencije nego do sada jer bi Pokrajinskoj vladi trebalo da budu oduzete neke nadležnosti iz međuregionalne saradnje i prenete na nivo Skupštine Vojvodine, piše današnii Dnevnik. 
Izjave | Nedelja, 10. 08. 2014. | Komentara: 0

TEPIĆ: Letnji kampovi samo uz jasne kriterijume i procedure

NOVI SAD – Dnevnik danas piše o zloupotrebi dece u letnjim kampovima i spornim sadržajima kojima su ona izložena, ukazujući da su neki od njih finansirani i od strane državnih organa, a pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić ukazuje za taj list da bi svako ko upravlja javnim novcem i opredeljuje budžetska sredstva, između ostalog i kampovima, morao da ima jasne procedure i kriterijume na osnovu kojih to čini.
Iz medija | Subota, 09. 08. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Nisam razgovarao sa Vučićem o Vojvodini

BEOGRAD - U ovom trenutku je za Srbiju najvažnije da izbegne da bude uvučena u novi hladni rat, koji bi mogao da ostavi i nepopravljive ekonomske posledice na zemlju, smatra lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, komentarišući u intervjuu za Politiku događaje koji su obeležili stogodišnjicu Prvog svetskog rata. Uzajamno uvođenje sankcija EU i Rusije vidi kao početak hladnog rata za 21. vek i dodaje da je jedino razumno "ne igrati se političkih igara kao da je Srbija neka supersila, nego gledati kako da zemlja i ljudi u njoj prežive".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook