TEPIĆ: Letnji kampovi samo uz jasne kriterijume i procedure

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 10. 08. 2014. | Komentara: 0

TEPIĆ: Letnji kampovi samo uz jasne kriterijume i procedure

NOVI SAD – Dnevnik danas piše o zloupotrebi dece u letnjim kampovima i spornim sadržajima kojima su ona izložena, ukazujući da su neki od njih finansirani i od strane državnih organa, a pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić ukazuje za taj list da bi svako ko upravlja javnim novcem i opredeljuje budžetska sredstva, između ostalog i kampovima, morao da ima jasne procedure i kriterijume na osnovu kojih to čini.

lsv

Dnevnik pored najnovijeg slučaja „Svetolazarevog pravoslavnog omladinskogi kampa“ na Kučajskim planinama, podseća i na dva koja su ranijih godina održavana u Vojvodini. Reč je o EMI Taboru - kampu u organizaciji Ujedinjene mađarske omladine (EMI) iz Mađarske i „Saveza Rakoci“ iz Kanjiže, koji je bio sporan zbog promovisanja desničarskih stavova i ujedinjenja svih Mađara u jednu državu, kao i Međunarodnom omladinskom kampu u Banji Junaković, nedavno održanom po peti put, čiji organizator je Patriotski front, organizacija koja okuplja veterane iz ratova tokom devedesetih, a koja je u medijima pre dve godine prozivana za „vrbovanje dece iz Srbije za učešće u kampovima u Rusiji gde su decu učili baratanju pravim oružjem!“. Aktivnosti Patriotskog fronta svojevremeno je finansijski podržavao i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a sekretarka Marinika Tepić ukazuje da je taj kamp etiketiran kao kontroverzan zbog izvesnih borilačkih veština kojima su deca tamo bila podučavana, a javnost ih je smatrala neprimerenim za njihov uzrast, zbog čega sredstva Sekretarijata za sport i omladinu više nisu dodeljivana u te i slične svrhe.
– Nijedan pokrajinski sekretar ne ide uonakolo s novcem u džepovima i ne deli pare “na otprilike”, ali svako od njih, tj. od nas, morao bi da zna ko je nosilac projekta i šta od njega, zapravo, može očekivati - ono što zaista piše u projektu ili nešto drugo, treće… Jer, kada vi mislite da su „tradicionalne sportske igre” nadvlačenje konopca ili Janjine-banjine, a za nekog drugog je to vežbanje s hladnim oružjem, onda mi ne delimo isti sistem vrednosti i ne promišljamo isto tradiciju, pa ni ulogu mladih u njoj. O pitanju bezbednosti učesnika ili krivičnoj odgovornosti da i ne govorimo – zaključila je Marinika Tepić.

(BILSV, 10. 08. 2014)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook