TEPIĆ: Letnji kampovi samo uz jasne kriterijume i procedure

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 10. 08. 2014. | Komentara: 0

TEPIĆ: Letnji kampovi samo uz jasne kriterijume i procedure

NOVI SAD – Dnevnik danas piše o zloupotrebi dece u letnjim kampovima i spornim sadržajima kojima su ona izložena, ukazujući da su neki od njih finansirani i od strane državnih organa, a pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić ukazuje za taj list da bi svako ko upravlja javnim novcem i opredeljuje budžetska sredstva, između ostalog i kampovima, morao da ima jasne procedure i kriterijume na osnovu kojih to čini.

lsv

Dnevnik pored najnovijeg slučaja „Svetolazarevog pravoslavnog omladinskogi kampa“ na Kučajskim planinama, podseća i na dva koja su ranijih godina održavana u Vojvodini. Reč je o EMI Taboru - kampu u organizaciji Ujedinjene mađarske omladine (EMI) iz Mađarske i „Saveza Rakoci“ iz Kanjiže, koji je bio sporan zbog promovisanja desničarskih stavova i ujedinjenja svih Mađara u jednu državu, kao i Međunarodnom omladinskom kampu u Banji Junaković, nedavno održanom po peti put, čiji organizator je Patriotski front, organizacija koja okuplja veterane iz ratova tokom devedesetih, a koja je u medijima pre dve godine prozivana za „vrbovanje dece iz Srbije za učešće u kampovima u Rusiji gde su decu učili baratanju pravim oružjem!“. Aktivnosti Patriotskog fronta svojevremeno je finansijski podržavao i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a sekretarka Marinika Tepić ukazuje da je taj kamp etiketiran kao kontroverzan zbog izvesnih borilačkih veština kojima su deca tamo bila podučavana, a javnost ih je smatrala neprimerenim za njihov uzrast, zbog čega sredstva Sekretarijata za sport i omladinu više nisu dodeljivana u te i slične svrhe.
– Nijedan pokrajinski sekretar ne ide uonakolo s novcem u džepovima i ne deli pare “na otprilike”, ali svako od njih, tj. od nas, morao bi da zna ko je nosilac projekta i šta od njega, zapravo, može očekivati - ono što zaista piše u projektu ili nešto drugo, treće… Jer, kada vi mislite da su „tradicionalne sportske igre” nadvlačenje konopca ili Janjine-banjine, a za nekog drugog je to vežbanje s hladnim oružjem, onda mi ne delimo isti sistem vrednosti i ne promišljamo isto tradiciju, pa ni ulogu mladih u njoj. O pitanju bezbednosti učesnika ili krivičnoj odgovornosti da i ne govorimo – zaključila je Marinika Tepić.

(BILSV, 10. 08. 2014)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook