Ministar Nedimović da kaže zašto ne funkcioniše protivgradna odbrana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Ministar Nedimović da kaže zašto ne funkcioniše protivgradna odbrana

Novi Sad, 26. maj 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od ministra poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislava Nedimovića da javnosti odgovori na pitanje zašto u Srbiji ne funkcioniše sistem protivgradne zaštite. Ministar Nedimović mora danas da otkaže sve svoje obaveze i da se uputi u mnogobrojne atare koji su pretrpeli veliku štetu u jučerašnjem nevremenu.

LSV

Svako nevreme praćeno gradom prilika je da se vide sve manjkavosti protivgradne zaštite u Srbiji.

Raketni centri i lansirne stanice loše funkcionišu. Raketa je malo, a strelci neadekvatno plaćeni. Koordinacija u sistemu je veoma loša.

Iz godine u godinu je jasno da protivgradna zaštita u našoj zemlji ne ispunjava svoj zadatak.

Godišnje imamo oko 50 dana sa gradom, a poljoprivredni proizvođači strepe pri svakoj najavi nevremena.

Svakodnevno slušamo uveravanja državnih organa da nam je poljoprivreda veoma bitna i da nova svetska kriza neće uticati na nestašicu hrane kod nas.

Štete koje nastaju zbog neadekvatne reakcije protivgradnog sistema mogu otežati stanje u našem agraru.

Država mora da reaguje i počne da radi svoj posao!

Član Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Jan Gages



Odbori LSV | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Predstavnici LSV Novi Sad dali krv

NOVI SAD - Izvršni odbor Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je jutros akciju dobrovoljnog davanja krvi u okviru koje su se članice i članovi ovog odbora dali krv u Zavodu za transfuziju krvi. Time je obeležen Međunarodni dan dobrovoljnih davalaca krvi, a kako je rekao predsednik IO GrO LSV Novi Sad Robert Kolar, ovaj "mali" gest uzima malo vremena, a nekome će dati puno istog.
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 06. 2011. | Komentara: 0

Važna decentralizacija kulture

ZRENJANIN - Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža, i trudi se da, u zavisnosti od kulturnih interesovanja i senzibiliteta, svim Zrenjanincima obezbedi kvalitetan program koji mogu posmatrati, ali i interaktivno učestovovati u realizaciji programskih aktivnosti, istakla je danas Ankica Dostanić direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.
Iz medija | Nedelja, 12. 06. 2011. | Komentara: 0

Još nedostaje politička volja da se Vojvodini vrati imovina

NOVI SAD - Predsednik Komisije Vlade Srbije zadužene za pripremu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, izjavio je za današnji Dnevnik da popis imovine AP Vojvodine postoji, ali da evidencija imovine nije ni neophodna ukoliko se novim zakonom definiše osnov za vraćanje imovine lokalnim samoupravama i Pokrajini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook