Mrnuštik: Nedopustiva ležernost odgovornih za bezbednost u Novom Sadu

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 07. 06. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Nedopustiva ležernost odgovornih za bezbednost u Novom Sadu

NOVI SAD - Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Maja Mrnuštik rekla je za 021.rs da je izostala bilo kakva reakcija gradonačelnika, Skupštine grada i novosadske policije na brojne, gotovo svakodnevne slučajeve dojava bombi u školama, te da bi njihovo bilo kakvo javno oglašavanje bilo očekivano zbog funkcije na kojoj su. U svetlu poslednja dva velika, tragična događaja sa smrtnim ishodima, Mrnuštik kaže da je nedopustivo da ljudi koji su najodgovorniji da služe građanima javno ne govore ništa.

LSV

- Šta je problem da policija, koju svi plaćamo, izađe i saopšti kakvo je stanje bezbednosti? Šta je problem da se gradonačelnik oglasi, da bude na usluzi građanima u trenutku kad su mnogi u nekoj psihozi i strahu? Da na zahteve ne dobijemo ni odgovor, a kamoli da sazovu sednicu skupštine je zaista nedopustivo. Koliko se sa lakoćom nose s ovom potencijalno vrlo opasnom situacijom dokazuje i činjenica da mi i dalje imamo v.d. načelnika policije - šokirana sam - ukazuje Mrnuštik.

Ona smatra da bi građanima značilo kad bi se, u vidu konferencije, građanima Novog Sada obratili gradonačelnik i v.d. načelnik policije, na kojoj bi predočili situaciju i barem malo umirili građane. To misli iako je, kaže, politička neistomišljenica sa njima.

- Traže od nas da im blanko verujemo, a svakog dana ih neki događaji demantuju. Na njihovom mestu ne bih mogla da spavam dok se na neki način ne oglasim. Ćutanje na ovakve zahteve pokazuje nepoštovanje svih građana i nedopustivu ležernost, bez obzira na stranačku pripadnost. Ne znam šta treba da se dogodi da se udostoje - kaže predsednica GrO LSV-Vojvođani Novi Sad.

Mrnuštik smatra da nikakav policajac ispred škole neće sprečiti tragediju koja može da se dogodi unutar ustanove. 

- Da li su policajci ispred škola uopšte ispravna odluka, da li smo mi policijska država? Nigde nema dovoljno policajaca da spreče tragedije i treba raditi na prevenciji, na obrazovanju i dizanju svesti kako bi se uklonio taj govor nasilja, ali vidimo da se to ne dešava. Prvi naš predsednik to ne poštuje - dodaje ona.

Istakla je da LSV-Vojvođani i dalje pozivaju nadležne, u prvom redu gradonačelnika Milana Đurića i v.d. načelnika novosadske policije Gorana Radonjića, da se obrate Novosađanima i pokrenu javni diskurs o bezbednosnoj situaciji i uslovima u kojima, kaže, sva deca žive.

(SzILSV-VOJVOĐANI, 7.6.2023)Odbori LSV | Četvrtak, 21. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Novi Sad je dobio titulu „Evropski grad šuma 2023“ i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale!
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.
Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Skupština Vojvodine pod hitno da održi sednicu na temu zabrane izvoza voća i povrća u Evropsku uniju

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće hitno zakazivanje sednice Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine na temu problema zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u zemlje Evropske unije zbog prisutva zabranjenih hemijskih supstanci.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook