Na tehničkom nivou razgovori do septembra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 15. 07. 2014. | Komentara: 0

Na tehničkom nivou razgovori do septembra

NOVI SAD – Razgovori o rekonstrukciji Pokrajinske vlade trenutno su u toku na tehničkom nivou, a tek od septembra treba očekivati nove sastanke lidera stranaka koje čine aktuelnu većinu u Skupštini APV, ukazao je za list Danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, dodajući da tada treba očekivati i konkretne rezultate.

LSV

– Od septembra opet slede sastanci lidera stranaka. Moramo da pronađemo način kako da komuniciramo na rešavanju određenih pitanja. Ako LSV kaže da zakon o finansiranju ne možemo da usvojimo bez dogovora svih, to ne znači da mi prejudiciramo neku novu vladu, već samo ukazujemo na nužnost, jer taj dokument ne može da dobije podršku u Skupštini Srbije bez glasova SNS, iako bi prošao Skupštinu Vojvodine – istakao je Kostreš. Kako je dodao, svi učesnici u političkom životu treba da sarađuju o ključnim pitanjima.
– To što se oni međusobno ne vole jeste neki ljudski osećaj, ali politika je veština mogućeg, a mi moramo da rešavamo probleme. Kako će biti konstituisana vlada i ko će nju činiti, dakle, znaćemo u septembru – smatra Kostreš. Upitan kako komentariše izjavu potpredsednika SNS Igora Mirovića da ta stranka čeka Ligu i NDS da donesu odluku o tome s kim će da prave vlast u Vojvodini, Kostreš je odgovorio da LSV tako ne želi da razgovara.
– Mi ne želimo da razgovaramo na relacijama rušenja ili postavljenja nove vlade, ili o tome ko će sedeti na kojoj poziciji. Želimo da razgovaramo o zajedničkom programu za rešavanje problema građana. O tome da li Bojan Pajtić mora da ode da bi neko drugi seo u njegovu fotelju nećemo da razgovaramo. Oko programa i strateških stvari - hoćemo – zaključio je Kostreš.
Govoreći o današnjoj sednici Narodne skupštine na kojoj će se razmatrati izmene zakona o radu, Kostreš, koji je i zamenik šefa poslaničke grupe LSV u Skupštini, kaže za Danas da će prema dosadašnjem funkcionisanju LSV, podrška zakonima zavisi od usvajanja amandmana LSV.
– Tako je bilo i za vreme Vlade Mirka Cvetkovića i biće i sada. Ako budu usvojeni amandmani koje budemo predložili, nema razloga da zakon ne podržimo, ako se to ne desi, nećemo moći da damo podršku – kazao je Kostreš.

(BILSV, 15. 07. 2014)



Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.
Odbori LSV | Sreda, 04. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI traži smenu pomoćnice gradonačelnika Zrenjanina

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas zrenjaninskom gradonačelniku Simi Salapuri zahtev za smenu njegove pomoćnice Vere Milošev, koja je na javnom mestu napala dečaka sa razvojnim problemima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook