Na tehničkom nivou razgovori do septembra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 15. 07. 2014. | Komentara: 0

Na tehničkom nivou razgovori do septembra

NOVI SAD – Razgovori o rekonstrukciji Pokrajinske vlade trenutno su u toku na tehničkom nivou, a tek od septembra treba očekivati nove sastanke lidera stranaka koje čine aktuelnu većinu u Skupštini APV, ukazao je za list Danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, dodajući da tada treba očekivati i konkretne rezultate.

LSV

– Od septembra opet slede sastanci lidera stranaka. Moramo da pronađemo način kako da komuniciramo na rešavanju određenih pitanja. Ako LSV kaže da zakon o finansiranju ne možemo da usvojimo bez dogovora svih, to ne znači da mi prejudiciramo neku novu vladu, već samo ukazujemo na nužnost, jer taj dokument ne može da dobije podršku u Skupštini Srbije bez glasova SNS, iako bi prošao Skupštinu Vojvodine – istakao je Kostreš. Kako je dodao, svi učesnici u političkom životu treba da sarađuju o ključnim pitanjima.
– To što se oni međusobno ne vole jeste neki ljudski osećaj, ali politika je veština mogućeg, a mi moramo da rešavamo probleme. Kako će biti konstituisana vlada i ko će nju činiti, dakle, znaćemo u septembru – smatra Kostreš. Upitan kako komentariše izjavu potpredsednika SNS Igora Mirovića da ta stranka čeka Ligu i NDS da donesu odluku o tome s kim će da prave vlast u Vojvodini, Kostreš je odgovorio da LSV tako ne želi da razgovara.
– Mi ne želimo da razgovaramo na relacijama rušenja ili postavljenja nove vlade, ili o tome ko će sedeti na kojoj poziciji. Želimo da razgovaramo o zajedničkom programu za rešavanje problema građana. O tome da li Bojan Pajtić mora da ode da bi neko drugi seo u njegovu fotelju nećemo da razgovaramo. Oko programa i strateških stvari - hoćemo – zaključio je Kostreš.
Govoreći o današnjoj sednici Narodne skupštine na kojoj će se razmatrati izmene zakona o radu, Kostreš, koji je i zamenik šefa poslaničke grupe LSV u Skupštini, kaže za Danas da će prema dosadašnjem funkcionisanju LSV, podrška zakonima zavisi od usvajanja amandmana LSV.
– Tako je bilo i za vreme Vlade Mirka Cvetkovića i biće i sada. Ako budu usvojeni amandmani koje budemo predložili, nema razloga da zakon ne podržimo, ako se to ne desi, nećemo moći da damo podršku – kazao je Kostreš.

(BILSV, 15. 07. 2014)



Iz medija | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Pobeda opozicije u Novom Sadu ozbiljno bi uzdrmala naprednjačku vlast

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik izjavio je da postoji veza između predstojećih izbora i dovođenja novog rukovodstva Pokrajinske vlade, na čijem čelu je sada Maja Gojković, a jedna od njenih zamenica Sandra Božić.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš imenovao Aleksandra Olenika za člana Predsedništva LSV - VOJVOĐANI

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš imenovao je Aleksandra Olenika za novog člana Predsedništva stranke.
Odbori LSV | Nedelja, 19. 05. 2024. | Komentara: 0

Kandidatkinja koalicije Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin Bojana Begović najpopularnija ličnost zrenjaninske opozicije

Kandidatkinja na izbornoj listi „Zrenjanin protiv nasilja-Biramo Zrenjanin“ Bojana Begović, doktorantkinja Fakulteta političkih nauka u Beogradu, osvojila je drugo mesto u izboru nedeljnika „Zrenjanin“ za političku ličnost godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook