Napade okvalifikovati kao raspirivanje nacionalne mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 20. 10. 2014. | Komentara: 0

Napade okvalifikovati kao raspirivanje nacionalne mržnje

NOVI SAD - Zamenik predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Bojan Kostreš, na čiju inicijativu će sednica ovog tela sutra biti održana u Novom Sadu, rekao je za agenciju Beta da je važno to što i državni organi osuđuju incident, ali da to nije dovoljno.

LSV

Prema njegovim rečima, svi ti slučajevi moraju da dobiju sudski epilog, a napadi na objekte ne mogu biti kvalifikovani kao oštećenje tuđe stvari, već kao krivično delo raspirivanja verske, nacionalne i rasne mržnje i netrpeljivosti.

- Jedina prihvatljiva podela građana Srbije je na one koji poštuju i one koje ne poštuju zakone, na one koji plaćaju i one koji ne plaćaju poreze. Bilo koja druga podela, poput nacionalne ili verske, ne dolazi u obzir - rekao je Kostreš.

On je istakao da stvari moraju da se nazovu pravim imenom ili će se u suprotnom incidenti ponavljati.

(BILSV, 20.10.2014)



Odbori LSV | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Smanjiti troškove poljoprivrednika

KIKINDA - Otvarajući konferenciju za novinare koja je bila posvećena akciji Lige socijaldemokrata za ukidanje obavezne godišnje registracije traktora, predsednik Gradske organizacije LSV Kikinda Miloš Šibul rekao je da je osnovi cilj ove akcije da se smanje troškovi poljoprivrednika, koji i ovako imaju velike namete.
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Dekoncentracija vlasti nije isto što i decentralizacija

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević ocenila je danas da procesi decentralizacije, regionalizacije i ravnomeran regionalni razvoj nisu isto, nego tri različita komplementarna procesa, te da je dekoncentracija vlasti o kojoj se u poslednje vreme najviše govori tek jedan od brojnih segmenata decentralizacije.
Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2011. | Komentara: 0

Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi

NOVI SAD - Javni čas o antifašizmu i narodnooslobodilačkoj borbi, kao i promocija publikacije "Rečnik NOB-a", održani su danas u Velikoj sali Skupštine grada. Javni čas, održan povodom obeležavanja 70-godišnjice od pokretanja antifašističke borbe u nekadašnjoj Jugoslaviji u Drugom svetskom ratu, otvorio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, rekavši da je "tema časa jedna od najvrednijih ideja u istoriji čovečanstva."



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook