Napade okvalifikovati kao raspirivanje nacionalne mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 20. 10. 2014. | Komentara: 0

Napade okvalifikovati kao raspirivanje nacionalne mržnje

NOVI SAD - Zamenik predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Bojan Kostreš, na čiju inicijativu će sednica ovog tela sutra biti održana u Novom Sadu, rekao je za agenciju Beta da je važno to što i državni organi osuđuju incident, ali da to nije dovoljno.

LSV

Prema njegovim rečima, svi ti slučajevi moraju da dobiju sudski epilog, a napadi na objekte ne mogu biti kvalifikovani kao oštećenje tuđe stvari, već kao krivično delo raspirivanja verske, nacionalne i rasne mržnje i netrpeljivosti.

- Jedina prihvatljiva podela građana Srbije je na one koji poštuju i one koje ne poštuju zakone, na one koji plaćaju i one koji ne plaćaju poreze. Bilo koja druga podela, poput nacionalne ili verske, ne dolazi u obzir - rekao je Kostreš.

On je istakao da stvari moraju da se nazovu pravim imenom ili će se u suprotnom incidenti ponavljati.

(BILSV, 20.10.2014)



Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),
Edukacija LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2010. | Komentara: 0

Omladinski kamp 2010.

Drugi Omladinski kamp u organizaciji Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) i Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održan je od 5. do 9. avgusta 2010. godne na Sportskom aerodromu Aero-kluba "Ivan Sarić" kod Subotice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook