Ne treba očekivati prevremene pokrajinske izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 18. 03. 2015. | Komentara: 0

Ne treba očekivati prevremene pokrajinske izbore

NOVI SAD – Upitan  da prokomentariše najavu da bi u decembru moglo biti vanrednih lokalnih i pokrajinskih izbora, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, izjavio je za Danas da se prema ustaljenoj političkoj praksi pod redovnim izborima podrazumevaju svi izbori koji su raspisani najranije šest meseci pre isteka mandata Skupštine Vojvodine, ili najkasnije mesec dana pre tog roka.

LSV

Sve će se vratiti u normalne tokove

- Zato je logično da predsednici Skupštine Srbije i Skupštine Vojvodine, koji raspisuju te izbore, sednu i dogovore se o terminu raspisivanja i održavanja tih izbora. To bi bilo dobro jer bi se izbeglo da građani u roku od par meseci ne izlaze dva puta na birališta - objašnjava Kostreš.

Na pitanje postoji li mogućnost da pokrajinski izbori ipak budu vanredni, odnosno da do njih dođe pre decembra, on kaže da LSV nema ništa protiv toga da pokrajinski izbori budu u redovnom roku i da ne treba očekivati prevremene pokrajinske izbore.

- Ogroman je napor učinjen da se prevaziđu problemi i nedoumice i samo je pitanje dana kada će se sve vratiti u normalne tokove - navodi Kostreš.

Premijer da iznese svoja saznanja

Komentarišući Vučićeve tvrdnje da Miroslav Mišković stoji iza kampanje protiv njega i da za to ima dokaze, Kostreš je rekao da se to ne odnosi na LSV.

- LSV je vojvođanska, autonomaška stranka, koja za svoj rad odgovara samo građankama i građanima Vojvodine. Premijerova tvrdnja je zanimljiva. Ne odnosi se na nas, a bilo bi korisno da premijer svoja saznanja podeli sa nama – kazao je Bojan Kostreš za Politiku.
 
(BILSV, 18.03.2015)




Odbori LSV | Petak, 24. 05. 2024. | Komentara: 0

Kurtinović: Napravićemo depo parkinge u rubnim delovima grada

Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ Slavica Kurtinović ističe da su nedostatak parking mesta i saobraćajne gužve neki od najvećih problema u urbanim delovima Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Promene u Srbiji uvek kreću iz gradova poput Kikinde, Zrenjanina i Novog Sada

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je koalicionu listu „Izaberi promenu – Ujedinjena opozicija Kikinde – Mirko Šoć“ i izrazio zadovoljstvo što je kandidat LSV – VOJVOĐANI profesor Miroslav Grujić prvi na izbornoj listi ovog političkog saveza. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook