Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 03. 08. 2017. | Komentara: 0

Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

Novi Sad, 03. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je pokretanje upravnog spora protiv svih koji nisu plaćali ekološku taksu, uključujući i kompaniju NIS, početak dobre prakse stavljanja ove kompanje u ravnopravan položaj sa ostalima koje posluju na tretitoriji naše zemje.

LSV

Rešavanje situacije u kojoj NIS ekološku taksu ne plaća, od uvođenja tog nameta 2010. godine,  vratilo bi u državni budžet  1,5 miliona evra godišnje, za koliko je bio uskraćivan proteklih 7 godina.

LSV takođe najavljuje da će pratiti ishod ovog sudskog spora i izražava nadu da će ministar Nedimović istrajati u svojoj nameri da završi posao koji je započeo u prethodnom mandatu u Vladi kada je bio zadužen za ekologiju.

Ovaj korak učinjen ka kompaniji NIS smatramo najavom početka uspostavljanja adekvatnog odnosa Vlade, ka kompaniji koja je bila u povlašćenom položaju od početka svog delovanja, na osnovu ugovora koji nije štitio interese Srbije u odnosu na Ruske interese.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine





Saopštenja | Ponedeljak, 21. 10. 2013. | Komentara: 0

Nenad Čanak nije na konvenciji SNS

NOVI SAD, 21. oktobar - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak večeras nije bio na konvenciji Srpske napredne stranke.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 21. 10. 2013. | Komentara: 0

Predavanja o ravnopravnosti

ZRENJANIN - Gradski odbor Foruma žena LSV Zrenjanin je, nakon niza predavanja tokom leta na temu ljudskih prava, lustracije i restitucije, kao i radionica praktičnih znanja i veština iz oblasti komunikacije, proteklog vikenda nastavio sa edukativnim radom.
Izjave | Petak, 18. 10. 2013. | Komentara: 0

Glavni teret ekonomskih mera podneće građani

NOVI SAD – Komentarišući kako će nove ekonomske mere Vlade Republike Srbije uticati na pokrajinsku adminsitraciju, šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da je za Vojvodinu glavno pitanje da li će biti ispoštovana Ustavna odredba od sedam posto, jer je pokrajinski budžet već na rebalansu manji za 3,5 milijarde dinara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook