Glavni teret ekonomskih mera podneće građani

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 18. 10. 2013. | Komentara: 0

Glavni teret ekonomskih mera podneće građani

NOVI SAD – Komentarišući kako će nove ekonomske mere Vlade Republike Srbije uticati na pokrajinsku adminsitraciju, šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da je za Vojvodinu glavno pitanje da li će biti ispoštovana Ustavna odredba od sedam posto, jer je pokrajinski budžet već na rebalansu manji za 3,5 milijarde dinara.

LSV

- A kako stvari stoje, novac za tunel kroz Frušku goru ove godine sasvim sigurno neće stići, a da li će ikad stići, to ćemo videti. Tako da će glavno pitanje i glavna borba biti da se u budžetu za 2014. godinu obezbede sredstva garantovana Ustavom. I to je ono što će se osetiti u AP Vojvodini – istakao je Branislav Bogaroški u anketi emisije „Politbiro“ Radio-televizije Vojvodine.

On je u izjavi novinarima rekao i da će mere koje je donela Republika Srbija pre svega osetiti građani, jer kroz povećanje PDV-a cena komunalnih usluga i namirnica, glavni teret ovih mera neće podneti administracija nego će podneti građani Republike Srbije, pa samim tim i Vojvodine.

- Pokrajinska administracija je već prilikom donošenja budžeta 2013. godine usvojila neke mere koje se odnose na rad administracije, kroz smanjenje broja zaposlenih i smanjenje troškova rada pokrajinske vlade, tako da su, pre ovih republičkih mera, već neki koraci preduzeti – naglasio je Branislav Bogaroški.

(BILSV, 18.10.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook