Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 03. 08. 2017. | Komentara: 0

Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

Novi Sad, 03. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je pokretanje upravnog spora protiv svih koji nisu plaćali ekološku taksu, uključujući i kompaniju NIS, početak dobre prakse stavljanja ove kompanje u ravnopravan položaj sa ostalima koje posluju na tretitoriji naše zemje.

LSV

Rešavanje situacije u kojoj NIS ekološku taksu ne plaća, od uvođenja tog nameta 2010. godine,  vratilo bi u državni budžet  1,5 miliona evra godišnje, za koliko je bio uskraćivan proteklih 7 godina.

LSV takođe najavljuje da će pratiti ishod ovog sudskog spora i izražava nadu da će ministar Nedimović istrajati u svojoj nameri da završi posao koji je započeo u prethodnom mandatu u Vladi kada je bio zadužen za ekologiju.

Ovaj korak učinjen ka kompaniji NIS smatramo najavom početka uspostavljanja adekvatnog odnosa Vlade, ka kompaniji koja je bila u povlašćenom položaju od početka svog delovanja, na osnovu ugovora koji nije štitio interese Srbije u odnosu na Ruske interese.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine





Odbori LSV | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Zašto trudnice u Zrenjaninu nemaju isti tretman kao u Beogradu?

ZRENJANIN – Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina Božana Vukadinović pozvala je danas gradske funcionere da prestanu da tretiraju trudnoću kao bolest i da omoguće zrenjaninskim trudnicama pravo na punu platu.
Događaji | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

EU je svetla budućnost Srbije

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine u svakom svom aspektu postojanja i političkog delovanja u potpunosti podržava sve aktivnosti svih političkih činilaca u Srbiji na planu evrointegracija Republike Srbije.
Izjave | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Zašto su poljoprivrednicima zakinute subvencije

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je danas u poslaničkom pitanju odgovor od ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragana Glamočića zbog čega su nekim poljoprivrednicima isplaćena podsticajna sredstva za podršku ruralnom razvoju, kroz investivcije za proizvodnju i plasman voća, grožđa, povrća, pečuraka i cveća za 2012. godinu, a nekima nisu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook