Zašto su poljoprivrednicima zakinute subvencije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Zašto su poljoprivrednicima zakinute subvencije

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je danas u poslaničkom pitanju odgovor od ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragana Glamočića zbog čega su nekim poljoprivrednicima isplaćena podsticajna sredstva za podršku ruralnom razvoju, kroz investivcije za proizvodnju i plasman voća, grožđa, povrća, pečuraka i cveća za 2012. godinu, a nekima nisu.

LSV

Kako je na početku današnjeg zasedanja Narodne skupštine ukazala Papuga, reč je o subvencijama na osnovu uredbe Ministarstva po kojoj poljoprivrednici, ako kupe nešto od mehanizacije ili sredstava za navodnjavanje dobiju povrat sredstava. Poslanica LSV je zapitala i koji su bili kriterijumi po kojima su neki poljoprivrednici dobili povrat sredstva, dok drugi u Upravi za agrarna plaćanja u Šapcu uporno dobijaju odgovore da više nema sredstava za povraćaj novca koji su ratari uložili u poljoprivrednu proizvodnju.

– Pitam ministra koji su to bili kriterijumi? Zašto je selektivno određeno da neki mogu da dobiju ta povratna sredstva, a neki ne? Zašto, ako je bilo sredstava, nisu svi dobili – rekla je Olena Papuga, podsetivši ministra da je prilikom usvajanja rebalansa budžeta, kada je budžet za poljoprivredu umanjen, rečeno da poljoprivednici neće stradati, a posebno da neće stradati subvencije.

– Molim ministra Glamočića da mi kaže koliko je poljoprivrednika do sada dobilo povrat sredstava, koja su to sredstva i da li će i kada biti isplaćena zaostala sredstva po toj uredbi – rekla je Papuga naglasivši da su poljoprivrednici svu obimnu dokumentaciju predali do 31. jula 2012. godine.

(BILSV, 01. 10. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook