Zašto su poljoprivrednicima zakinute subvencije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Zašto su poljoprivrednicima zakinute subvencije

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je danas u poslaničkom pitanju odgovor od ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragana Glamočića zbog čega su nekim poljoprivrednicima isplaćena podsticajna sredstva za podršku ruralnom razvoju, kroz investivcije za proizvodnju i plasman voća, grožđa, povrća, pečuraka i cveća za 2012. godinu, a nekima nisu.

LSV

Kako je na početku današnjeg zasedanja Narodne skupštine ukazala Papuga, reč je o subvencijama na osnovu uredbe Ministarstva po kojoj poljoprivrednici, ako kupe nešto od mehanizacije ili sredstava za navodnjavanje dobiju povrat sredstava. Poslanica LSV je zapitala i koji su bili kriterijumi po kojima su neki poljoprivrednici dobili povrat sredstva, dok drugi u Upravi za agrarna plaćanja u Šapcu uporno dobijaju odgovore da više nema sredstava za povraćaj novca koji su ratari uložili u poljoprivrednu proizvodnju.

– Pitam ministra koji su to bili kriterijumi? Zašto je selektivno određeno da neki mogu da dobiju ta povratna sredstva, a neki ne? Zašto, ako je bilo sredstava, nisu svi dobili – rekla je Olena Papuga, podsetivši ministra da je prilikom usvajanja rebalansa budžeta, kada je budžet za poljoprivredu umanjen, rečeno da poljoprivednici neće stradati, a posebno da neće stradati subvencije.

– Molim ministra Glamočića da mi kaže koliko je poljoprivrednika do sada dobilo povrat sredstava, koja su to sredstva i da li će i kada biti isplaćena zaostala sredstva po toj uredbi – rekla je Papuga naglasivši da su poljoprivrednici svu obimnu dokumentaciju predali do 31. jula 2012. godine.

(BILSV, 01. 10. 2013)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook