Nema opravdanja za državu koja toleriše Šešelja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 06. 05. 2019. | Komentara: 0

Nema opravdanja za državu koja toleriše Šešelja

Novi Sad, 06. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije i nikada neće zaboraviti zlo koje je Vojislav Šešelj posejao 6. maja 1992. godine u Hrtkovcima i od kojeg smo branili svoje komšije.

LSV

Miting Srpske radikalne stranke i Šešeljev govor u Hrtkovcima označili su početak progona i nasilnog iseljavanja hrvatskog, ali i drugog nesrpskog i opozicionog stanovništva u više od 20 mesta u Sremu.

Podsetiću, Žalbeno veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove, koji je nasledio postupke Haškog tribunala, 11. aprila prošle godine izreklo je Šešelju pravosnažnu presudu od deset godina zatvora za podsticanje progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata iz Hrtkovaca te 1992. godine.

I zato nema opravdanja za državu koja mu dopušta da se vraća na mesto svog zločina.

Isto tako, nema opravdanja za državu koja krši Zakon o izboru narodnih poslanika i ne oduzima Šešelju poslanički mandat.

Dakle, Vojislav Šešelj od aprila prošle godine nije nikakav „pobednik Haškog suda“ nego samo i jedino osuđeni ratni zločinac.

Svakom svojom izjavom i pljuvanjem mrtvih od Zorana Đinđića do Dejana Anastasijevića, pretnjama i odvratnim vređanjem političkih protivnika i protivnica, Šešelj iz dana u dan samo dokazuje da je i dalje ono što je bio - zagađenje u javnom životu Republike Srbije i njenih građana.

Ujedno, pokazuje kolika je šteta što mu i ovde nije suđeno i za sva druga zla koja je priredio ovoj zemlji i njenim građanima tih mračnih devedesetih.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je bila i biće tu da insistira na tome da se i to dogodi.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Odbori LSV | Ponedeljak, 03. 06. 2013. | Komentara: 0

Do radnog mesta preko pet konkursa

KIKINDA - Opština Kikinda raspisala je konkurse za novozapošljavanje i samozapošljavanje koji su otvoreni do 20. juna, piše današnji Dnevnik. Od 15 miliona dinara za zapošljavanje, planirano budžetom opštine Kikinda, pet miliona dinara udruženo je sa 4,9 miliona republičkih sredstava i ovaj novac utrošiće se na novozapošljavanje i samozapošljavanje. 
Iz medija | Nedelja, 02. 06. 2013. | Komentara: 0

Bez dobrog školskog sporta nema vrhunskih sportista

Od kada je pre godinu dana stupila na dužnost pokrajinske sekretarke za sport i omladinu, Marinika Čobanu je zacrtala da će prioritet njenog resora biti školski sport, piše današnji Dnevnik. Jer, vrhunskim sportom, po njenoj oceni, treba da se bavi država, a posao njenog sekretarijata je, kaže, da obezbedi uslove deci da vežbaju, sve uz opasku da bez dobrog školskog sporta nema ni prave baze za takmičarski i vrhunski sport.
Događaji | Subota, 01. 06. 2013. | Komentara: 0

Od jeseni reproduktivno zdravlje u vojvođanskim školama

NOVI SAD - Svaki osmi učenik prvog razreda srednje škole u Vojvodini je seksualno aktivan, među njima je tri puta više mladića nego devojaka, a u seks stupaju četiri puta više učenici sa lošijim školskim uspehom, pokazalo je istraživanje koje je sprovedeno u deset srednjih škola u Vojvodini, a u okviru oglednog projekta „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook