Nemar lokalne samouprave prema građanima Bele Crkve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2017. | Komentara: 0

Nemar lokalne samouprave prema građanima Bele Crkve

Bela Crkva, 18. septembra 2017 – Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Bela Crkva postavila je odbornička pitanja za čije odgovore traži da budu dostavljeni svim odbornicama i odbornicima.

LSV

Tema kojom se bave pitanja Odborničke grupe LSV u Skupštini opštine Bela Crkva, odnosi se na smanjenu količinu sredstava koju dobijaju sve osnovne i srednje škole. Posebno pitanje se tiče nemogućnosti zagrevanja sale u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, koja usled kvara ne može istovremeno da zagreva prostorije škole, učionice i salu. Ova sala se koristi za časove fizičkog vaspitanja, treninge klubova i međunarodna takmičenja jer jedina zadovoljava standarde.

Tim povodom, Odbornička grupa LSV u Skupštini opštine Bela Crkva obratila se Mihalju Njilašu, pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, kao i ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću. Od nadležnih je traženo da insistiraju na pronalaženju rešenja, kako sala Osnovne škole „Dositej Obradović“ ne bi bila hladna preko zime, kao i da budu upoznati sa problemima koje imaju građani Bele Crkve, jer uprkos izjavama o značaju obrazovanja, nemaju uslove za školovanje svoje dece.

Jedno od pitanja se odnosilo na prestanak rada poljočuvarske službe, razlozima za njeno ukidanje i odgovornosti od eventualne štete, budući da ova služba ne radi u vreme sezonskih poljoprivrednih radova, kada je možda najpotrebnija u toku godine.

Sandra Ristić
Predsednica Odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Novi Sad da pokaže da je tolerantan grad

NOVI SAD - Novi Sad ima priliku da pokaže kako je još tolerantan grad koji može da ima problem s onim što je na bilbordu, ali neće nasiljem reagovati na to " izjavila je za današnji Nacionalni građanski portparolka LSV Aleksandra Jerkov povodom bilborda, koji su se pojavili u Novom Sadu, a na kojima se dva muškarca odnosno dve žene zaklinju na vernost jedno drugom.
Iz medija | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Hoćemo imovinu, novac i policijsku upravu za Vojvodinu

NOVI SAD - Spremni smo da s Beogradom razgovaramo o našim stavovima da bi Vojvodini trebalo da bude vraćena sva imovina koja joj je 1988. oduzeta, poput puteva, železnice, elektroprivrede i lutrije, ali nismo spremni da od njih odustanemo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook