Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Zrenjanin, 20. februar 2024 - Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.

LSV

Srpska napredna stranka u Zrenjaninu je kao model svojih aktivnosti uzela izgradnju Skadra na Bojani. Istine radi, Skadar je građen tri godine, ali fabrika vode za piće, kao najveći problem stanovnika Zrenjanina, obilaznica oko grada, auto put, aerodrom, akva park, golf tereni… čini se da nikada neće biti izgrađeni. To je njihov model saradnje sa građanima. Tako je kada imate gradske čelnike koji vode računa samo o svojim novčanicima. 

Kao prilog njihove bahatosti mi iz Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani prilažemo još jedan dokaz. Da bi se rasteretio saobraćaj, odnosno parkiranje u Pupinovoj ulici i centru grada, 20. februara 2023. godine počela je izgradnja parkinga. Rok završetka investicije je, na građevinskoj tabli zarasloj u korov, 90 dana. Nema parkinga ni posle godinu dana. Zato gradonačelniku uručujemo svečanu godišnju lopatu. A imamo lopate i za ostale funkcionere Srpske napredne stranke. Ostavićemo im mogućnost, da prema svojim afinitetima, biraju mašne.

Od početka ove godine poskupelo je i parkiranje u gradu, pored svih poskupljenja koja smo već navodili u prethodnom periodu -  grejanje, usluge iznošenja i deponovanja smeća, lokalne komunalne takse, odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.

Osim toga, JKP "Pijace i parkinzi" su najavili da će proširivati zone parkiranja te se sada naplaćuje parking iza Dečjeg dispanzera gde se do sad nije naplaćivalo parkiranje. Smatramo da osobe koje su donele takvu odluku, nemaju osećaja za potrebe građana.

Ono što su iz ovog javnog preduzeća propustili da urade jeste da grade parking prostore, urede površine na kojima žele da naplaćuju građanima, ili bar učine minimalni napor i jasno obeleže parking mesta. Parkinzi su u katastrofalnom stanju, pogotovo parking kod ulice Vuka Karadžića, centralni parking, parking na Žitnom trgu, građani rizikuju svoju bezbednost i bezbednost svojih vozila kada se parkiraju na tim površinama koje oni nazivaju parkingom i naplaćuju.

Nismo zaboravili ni to što su prošle godine uveli naplatu parkinga za vreme gradskih manifestacija.

Jasno je i na ovom primeru da bahati i neodgovorni predstavnici lokalne vlasti nemaju osećaj da urade bilo šta što bi olakšalo život građanima, bilo šta što je u opisu njihovog posla, znaju samo da uvode nove dažbine ili povećavaju postojeće.

mr Dejan Čapo
predsednik Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Zrenjanin




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook