Nezakonitosti u radu Karlovačke gimnazije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 26. 02. 2015. | Komentara: 0

Nezakonitosti u radu Karlovačke gimnazije

NOVI SAD – Karlovačka gimnazija je ispoštovala rešenje Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i vratila na nastavu učenicu prvog razreda Hanu Fa, izbačenu zbog postavljanja na "Instagram" fotografija pojedinih profesora i direktorke, uz to propraćenih uvredljivim komentarima, pišu jučerašnje Večernje novosti. 

LSV

Međutim, direktorka škole Slavica Šokica juče je izjavila da se gimnazija našla na vetrometini različitih uticaja i pritisaka, pre svega pokrajinskog sekretarijata, i da devojčicina mama i očuh rade u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine. Prema njenim nezvaničnim saznanjima, koje objavljuju Novosti, postoji i politički pritisak da Liga socijaldemokrata Vojvodine preuzme rukovođenje tom gimnazijom. Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje i potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović to nije želeo da komentariše za taj list, napominjući da je u pitanju reč o zakonitosti u radu Karlovačke gimnazije. U izjavi za Blic Jovanović je demantovao da se neko u sekretarijatu bavio time ko su roditelji učenice i gde rade.
– Činjenica je da su direktorica i nastavničko veće prekršili niz članova zakona i to je jedino čime se sekretarijat i bavio. Niko ne može da se iživljava ni nad kim – rekao je Jovanović.

(BILSV, 26. 02. 2015)



Saopštenja | Sreda, 28. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Tužno je što patrijarhu Porfiriju smetaju prava žena

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija da prestane da relativizuje ženska prava i počne da koristi svoj autoritet u cilju stvaranja boljeg društva u kojem ne postoji nasilje.
Odbori LSV | Sreda, 28. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV - Vojvođani: Rešiti pitanje zgrade Doma vojske

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani postavlja pitanje predstavnicima zrenjaninske vlasti šta su učinili i šta planiraju da učine da se reši status zgrade Doma vojske (zgrada Trgovinsko-industrijske komore) i da se privede nameni.
Izjave | Utorak, 27. 06. 2023. | Komentara: 0

Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook