Novi Sad - grad bez mržnje, podele i predrasuda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 24. 04. 2013. | Komentara: 0

Novi Sad - grad bez mržnje, podele i predrasuda

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položio je juče venac kraj Žeželjevog mosta u znak sećanja na njegovo rušenje 1999. godine. Ovim činom omladina novosadskih ligaša je želela da skrene pažnju da su u ratu svi žrtve, bez obzira na to na kojoj su strani.

LSV

- GrO LSVO Novi Sad se seća ovog, a i ostalih nemilih događaja 1999. godine i time želi da ukaže građanima da koliko god različiti bili, pozivanjem na rat svaka strana strada. Svaka agresija je zločin, a u takvim teškim momentima rušenje mostova je simbolika stanja koje nastaje posle. Novi Sad je uspeo da izgradi nove mostove među ljudima i zalagaćemo se da nastavi tim putem, da Novi Sad ne bude grad podela, mržnje i predrasuda - rekla je predsednica novosadske Omladine Kristina Vuljaj.

Ona je dodala da se LSVO zalaže za pacifističke ideje i protivi se svakom kršenju ljudskih prava zarad navodne zaštite istih.

Žeželjev most dobio je ime po projektantu i akademiku Branku Žeželju. Svojevremeno, kad je izgrađen, bio je prvi u Evropi, a drugi u svetu, u svojoj klasi.

(BILSV, 24.04.2013)



Odbori LSV | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Stop obaveznoj godišnjoj registraciji traktora

BAČKA TOPOLA - Liga socijaldemokrata Vojvodine tražiće od Vlade Republike Srbije hitnu izmenu Zakona o saobraćaju i tražiti ukidanje obavezne godišnje registracije traktora, kombajna i ostalih poljoprivrednih mašina rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Opštinske organizacije LSV Bačka Topola.
Odbori LSV | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

LSV piše peticiju Vladi

PANČEVO - U više od 200 gradova, opština i sela u Vojvodini Liga socijaldemokrata Vojvodine započela je akciju prikupljanja potpisa za izmenu člana Zakona o bezbednosti saobraćaja, koji propisuje obaveznu godišnju registraciju traktora, kombajna i ostalih poljoprivrednih mašina. Kako je na konferenciji za novianre naveo Jovica Petrovački, potpredsednik Gradskog odbora LSV Pančevo, razlog je pre svega loša ekonomska situacija u kojoj se danas nalaze poljoprivrednici.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpredsednici LSV na komemoraciji u Adaševcima

ADAŠEVCI - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine koju su činili potpredsednici stranke Nada Lazić, Aleksandar Jovanović i Aleksandar Marton učestvovala je danas na komemorativnoj svečanosti povodom 66. godišnjice probijanja Sremskog fronta i tom prilikom položili venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook